Wpis z mikrobloga

#androiddev
Siema
czy ktoś kto przesiadał się nie wiem np. z asusa na maca i może się wypowiedzieć?

Czy na prawdę widać aż taką różnicę?

teraz mam asusa u40sd 8GB RAM 120GB SSD + 500 HDD, i5 3 generacji, i powiem że mega wolno mi się kompiluje, ale to można przeżyć, teraz już się wywala raz na kilka dni (pewnie przez windowsa 10)

i nie wiem czy warto aż tyle kasy ładować w macbooka pro :/

reddit o macu i android studioOni patrzą w dolcach więc mają inne spojrzenie

Każda odpowiedź się przyda, dzięki! ( )
  • 10
@Janek69: przesiadłem się z HP i7 16GB RAM z SSD na MBP 2015 16GB (on ma chyba i5, nie pamiętam) i działało szybciej - dopóki nie poszła w górę wersja Gradle. Nie pamiętam od której wersji ale od pewnego momentu zaczęło baaaaardzo zwalniać buildy i indeksowanie. Pomaga trochę ustawienie w propertisach większej pamięci. Podejrzewam że dokładnie tak samo zwolniłoby na windowsie ale tego potwierdzić nie mogę.

Tak czy owak jestem mega
@Janek69: linux się zmienia, na lepsze, opanujesz terminal, system dostosujesz do własnych potrzeb i twój workflow się znacznie zwiększy, gdybym nie potrzebował photoshopa do cięcia layoutów to też bym na linuxie siedział, a tak to osx, z windowsem rozstałem się kilka lat temu i nigdy do nie go nie wrócę, szkoda nerwów...
@Mithrindil: dziena
Ok. Jestem przekonany. Teraz tylko kwestia kasy :D bo nie jestem jeszcze tym całym #programista15k
tylko w domu piszę póki co. Na studia kilka projektów i jeden ciekawszy na praktykach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

zastanawiam się czy inwestować czy czekać aż dostanę coś w przyszłej pracy?

@flamner: a jakiego linucha polecasz?
@Janek69 potrzebny ci nowy pro? Ja na twoim miejscu rozejrzał bym się za używanym, do którego wsadzisznp np 32gb ramu, ewentualnie czekał ale na nowego aira, bo dawno w nim nic nie zmieniali, ja swojego kupiłem że 3 lata temu, do frontendu jak znalazł, długo szukałem MacBooka pro z matowym ekranem hi-res, tak długo że straciłem cierpliwość że pojechałem do media po nowego aira XD