Aktywne Wpisy

precz_z_komunia +790
Mam lvl 40+ więc dla większości z Was jestem już staruszkiem. Obserwuję i pasjonuję się polityką od 25 lat. Chciałem Wam opowiedzieć trochę o tych wyborach w których właśnie braliśmy udział, o tym jak się pomyliłem co do młodych i podziękować Wam - stanęliście po stronie Polski, demokracji i Waszej przyszłości. Ale po kolei.
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o

Właśnie czytam komcie pod nowym filmem Gonciarza w którym się tłumaczy. A tam się dowiaduję, że 29 latka nadal jest nieświadomym dzieckiem który ma nierozwinięty mózg XD
#gonciarz #grooming #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill
#gonciarz #grooming #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill

ehh te weekendy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
http://i.imgur.com/8DfyorR.png
Dzisiejszy trening:
Hang Clean + Clean - 5x(2+1) - 80kg
Hang Snatch High Pull - 5x3 - 60kg
Martwy Ciąg - 5x4 - 92,5kg
Przysiad przedni - 5x(90, 100, 112,5)
Brzuch: Plank z wymuszonym maks. spięciem - 5x30s/30s
Bieg: 30min @ 9km/h + 4x45sek. @ 12km/h
Przed treningiem rolowanie na rozluźnienie okolic prawego kolana.
Po treningu ćwiczenia na stabilizację barku:
- wyciskanie ketla w siadzie płaskim
- wyciskanie ketla w przysiadzie
- rotacje na stabilizatory
https://www.youtube.com/watch?v=lIZ_b5aNWKg
lecę jeszcze po kurę i robię meal prep na cały tydzień
http://i.imgur.com/F3A4Wrr.jpg?1
Komentarz usunięty przez autora
@rudy_bigos piszesz coś jeszcze tutaj? gadaliśmy kiedyś dużo
- patrzenie w sufit wydłuża mi 2nd pull w ćwiczeniach dwubojowych (tzn. nie zrywam ruchu)
- dopina mi górę pleców
- ciało podąża za głową, czyli "do góry", ale to wynika z osobistej percepcji ruchu, który wykonuję. ktoś inny może preferować patrzenie w dół żeby sylwetka wydawała się bardziej zwarta.
problem leży w pośladkowym średnim i gruszkowatym ( są zbyt słabe w stosunku do reszty )
warto jeszcze spojrzeć na kwestię kolana podczas wykroków z hantlami ( jak nadal ucieka, to problem jest już oczywisty )
na pewno pomoże wałkowanie wew strony uda, i stretch "statyczny" ( cossack stretch)
warto oczywiście jeszcze sobie powzmacniać core jako całość :
zdecydowanie mam za słabe pośladki i to muszę gdzieś wrzucić do planu albo przynajmniej aktywować przed treningiem
wtedy pomóc może prostowanie uda na maszynie, ale tylko w małym zakresie ruchu ( wiem wiem, maszyny to zło - ale w tym przypadku fajnie wzmacniają co trzeba ) - chodzi o wzmocnienie głowy przyśrodkowej - i warto rolować taśmę boczną ( dlatego odczuwasz
no strasznie ciekawie xD
no mniej więcej w takich sytuacjach jak mówisz. do tego dochodzi zginacz biodra po długim siedzeniu przy biurku. to wszystko razem w sumie chyba dość typowe.
zawsze mało pracowałem nad mięśniami głębokimi i pośladkami. może w końcu nadszedł czas. duża ilość treningu dwubojowego, w którym nie do końca jeszcze wszystko kontroluje mogła pogłębić mi pewne dysproporcje bo