Wpis z mikrobloga

• 6
Mały update odnośnie wczorajszego wpisu (http://www.wykop.pl/wpis/19518089) - dzisiaj była ta godzina x. Siedząc przed gabinetem myślałem że stamtąd wyjdę - byłem ok. 20 minut przed spotkaniem i jednocześnie chciałem tam wejść i wyjść - bardzo dziwne uczucie, bać sie kogoś, kto ma mi pomóc wyjść z tego k--------a emocjonalnego. Na szczęście się opamiętałem, wszedłem gdy nadeszła ta godzina i...

Wszystko wyglądało inaczej, niż to, co zapamiętałem z wizyt w czasach, gdy chodziłem na badania "dysgraficzne" czy z grupowych zajęć w miejscowej poradni psychologiczno pedagogicznej. Przez pierwszych kilkanaście minut odczuwałem dyskomfort opowiadając o swoim dzieciństwie, relacjach z rodziną, kolegami w szkole itd, ale później pojawiła się myśl: "przecież gorzej być nie może, powiedz wszystko co leży na sercu" - i tak pozostały czas zleciał jak z płatka.

Mirki, mirabelki - pamiętajcie, jak widzicie że zaczyna się coś złego jeśli chodzi o Wasze zdrowie - czy to psychoczne, czy fizyczne - pamiętajcie, od tego są specjaliści by Wam pomóc. Niezależnie czy jest to dentysta, psycholog czy lekarz "pierwszego kontaktu" - oni są od tego by Wam pomóc dlatego lepiej zacząć wszystko zwalczać gdy objawy są ledwo widoczne - mniej czasu i kasy poświęcicie na wizyty u nich. Ja byłem głupi i czekałem, przez co już teraz wiem, że terapia nie będzie trwała kilka miesięcy a kilka lat - tak na prawdę będę musiał jeszcze raz przeżyć kilka lat swojego życia emocjonalnego.

#psychologia #medycyna #wiecejtagowniepamietamzawszystkiezaluje
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@devPie: Fajnie, że zadbałeś o siebie, wziąłeś odpowiedzialność za swoje życie, postanowiłeś coś zmienić i nad czymś pracować, oby tak dalej! ()
  • Odpowiedz