Aktywne Wpisy

spere +263

thority +16
Load balancer- propozycje polskiego odpowiednika, słucham ekspertów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#siecikomputerowe
#komputery
#siecikomputerowe
#komputery
źródło: what-is-load-balancing
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: what-is-load-balancing
PobierzWykop.pl
Polityków tam było jak mrówków, niestety nie oglądałem całości kongresu, ale i tak, naliczyłem na sali trzech polityków, Sławomira Neumanna, Ryszarda Petru i Barbarę Dolniak, przy czym ta ostatnia w zasadzie do zeszłego roku była sędzią. Więc naliczyłem co najwyżej dwch i pół polityka. Na dodatek, zarówno Stanisław Neumann, Ryszard Petru, jak i Barbara Dolniak zostali przez organizatorów zaproszeni.
Mam wrażenie, że oglądaliśmy z redaktorem różne kongresy, bo w tym, który oglądałem pojawiało się wiele głosów na temat problemów sędziów w naszym kraju, jak chociażby przeładowania sprawami, o sprawie problemów z komunikacją, o których mówiła profesor Łętowska, natomiast o Jarosławie Kaczyńskim nie słyszałem ani słowa. Ale muszę przyznać, że miałem chwilę przerwy, może wtedy akurat sędziowie rzucali w portret prezesa jajkami i pomidorami. A omawiając tematykę niezaprzysiężenia sędziów przez prezydenta i niepodpisaniaprzez niego nominacji, ciężko jest go pominąć, ale nadal, NIE BYŁ TO GŁÓWNY TEMAT KONGRESU, choć ważny.
A nie raczej pokaz działania trójpodziału władzy i rozdzielenia władzy sądowniczej od wykonawczej i ustawodawczej? Nie wiem, gdzie w chęci przestrzegania przepisów jest przejaw buntu, może mi ktoś pomoże.
Cała narracja by się #!$%@?ła, jakby którykolwiek z zaproszonych przedstawicieli partii rządzącej przyszedł. Ale jako, że zaproszenie przyjęli jedynie politycy opozycji (warto dodać, że zaproszeni byli jedynie przewodniczący klubów parlamentarnych, prezydent, premier, minister sprawiedliwości, marszałkowie Sejmu i Senatu, oraz, prawdopodobnie ze względu na wykonywany wcześniej zawód, wicemarszałek Dolniak), to reżimówka nie musi się nawet specjalnie wysilać w wymyślaniu zarzutów.
Do części o łamaniu prawa przez TK (xDDD) nawet nie będę sie odnosić.
"Pierwszy sędzia Sądu powszechnego zabrał głos po pięciu godzinach, sędzia Sądu Rejonowego po pięciu i pół"
Bo wcześniej mówili sędziowie sądu najwyższego, sądów administracyjnych, trybunału konstytucyjnego, wybitni prawnicy, oraz zaproszeni goście zza granicy. Ale propagandę można ukręcić z każdego zdania, widzę, że TVP idzie to z każdym dniem coraz lepiej.
Później redaktor atakuję sędziego Tuleyę, znanego z uniewinnienia Doktora G i krytykowanie metod poprzednich rządów PiS.
Nie da się ukryć. Swoją drogą aż dziw, że TVP jest tak antypolska, ze zapomina wspomnieć o odśpiewaniu Mazurka Dąbrowskiego na rozpoczęciu kongresu.
#neuropa #polityka #tvpis
@SmellySocks: Gwoli ścisłości - zaprosili wszystkich szefów klubów parlamentarnych, marszałków obu izb, prezydenta, premiera i Ziobrę. Reszta po prostu zlała zaproszenia.
Edit - a, widzę że dalej napisałeś o olaniu zaproszeń.
W pewnym momencie była mowa o tym, że sędziowie protestują przeciwko korzystaniu przez prezydenta i rząd ze swoich praw XD
A z komentatorów był wiceminister sprawiedliwości i Brudziński XD
a.k.a dostałem takiego raka od oglądania po kilka razy tych głupot, ze chciałem jak najszybciej puścić wpis, wsiąść w samochód i jechać na onkologię.
@SmellySocks: to już wyprowadzam z błędu, bo to hit na twitterze jest i idealny przykład apolityczności sędziów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_Irt6vgQZqT6g3Ui6dDbx7EcAMZQ6tbhk.jpg
Pobierz@SmellySocks: Nie ma bo nie musi być. Witamy w XXI wieku, gdzie ilość dostępnych informacji jest tak przeogromnie przytłaczająca, ze dla większości ludzi wystarczające jest wybranie sobie autorytetu i słuchanie go. Po co dowody i konkrety, wystarczy hasło dostatecznie modne.
Co oznacza, że jak pis powie "oni robią zamach" i wyśle na nich policję, to sporo ludzi
źródło: comment_IAKDMiB4jH7hhpTp4pV4DcbhK3ecI4IX.jpg
Pobierz