Aktywne Wpisy
Fatlooser +1180
To uczucie kiedy scrollujesz wykop w przeglądarce na telefonie i nagle z dupy cofa Cię na początek strony, więc zamiast od nowa scrollowac to po prostu zamykasz stronę, bo zdajesz sobie sprawę, że w sumie to nie jest tego warte.
Jeszcze kilka razy i w ogóle oduczę się tu wchodzić. Dzięki administracjo!
@m__b @a__s #wykop #moderacjacontent
Jeszcze kilka razy i w ogóle oduczę się tu wchodzić. Dzięki administracjo!
@m__b @a__s #wykop #moderacjacontent
PanieAreczku +47
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Jestem tutaj juz troche czasu. Nie mieszkam w okolicy polonii i obcuje w 99% przypadkow tylko z amerykanami.
Podejscie zmnielo mi sie o 180 stopni przez ostatnie lata i skoro mam wiecej czasu ze wzgledu na dlugi weekend (swieto narodowe) to z checia odpowiem na pytania z moze troche innej perspektywy niz osoby przyjezdzajace tutaj na wakacje/mieszkajace w chicago, greenpoint/przesiadujace nielegalnie czy w inny sposob nie do konca asymilujace sie ze spoleczenstwem.
Tak, mieszkam na osiedlu ktore wyglada jak z "Kevin sam w domu", moj niebieski jest urodzony tutaj, pracuje w amerykanskiej firmie i generalnie poza miloscia do pierogow i wizyta w polskim sklepie raz na miesiac nic mnie z Polska nie laczy (prosze bez patriotycznych wjazdow na moja osobe. Aktualnie planuje wycieczke ze znajomymi zeby im Polske i Europe pokazac, bo jest to czesc mojej dumy).
Wiem ze duzo osob z wykopu mieszka w USA, ale z tego co czytam to wciaz maja podejscie czy zdanie polonii ktorej ja unikam.
#usa #ama
Akurat z moim podejsciem czuje sie bardziej jak osoba promujaca Polske wsrod obcego narodu. Lacznie z wizyta w kongresie.
Masz obywatelstwo USA?
Jak to wyglądało z wizą?
Niebieski to mąż?
hór dór wyrodna córa odcina się od macierzy
Ja mam krotkie wlosy i musialam sie przyzwyczaic do bycia "inna" w malym miasteczku.
Wiele znajomych mowi mi "You look like an European" i to jest dla mnie
Generalnie odbieraja nas jak strasznie upartych #!$%@? ktorzy nie dadza sobie w kasze dmuchac ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I z tego jestem dumna.
Ale to ze jestem z Polski i ze mam herb, czy niesamowita historie i kulture to nosze wypisane na czole.
I bedac w 100% szczera jestem coraz bardziej zainteresowana historia i wydarzeniami od kiedy opowiadam o nim ludziom. I czuje sie bardziej polakiem niz gdy mieszkalam w Polsce
Obywatelstwo za 2 lata.
Mam Polski i Amerykanski dowod.
Wiza przez rodzine + "skilled worker" czyli wyksztalcenie.
Dlaczego piszesz bez polskich znaków? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No bo, ładnie piszesz, używasz przecinków, itp. A polskich znaków brak. To tak kontrastuje.