Wpis z mikrobloga

Cześć Koksy z tagu #silownia #dieta . Od 2 miesięcy wziąłem się za siebie pełna para. Bylem typowym suchoklatesem. W sumie to nadal jestem. Kiedyś 58 kg i 185 wzrostu teraz 62. Dieta jest ok 3k kcal jedynie dokładny bilans BWT do dopracowania. Siłownia 3x w tygodniu FBW na jeden plan na razie. Przyrost uważam za całkiem okey bo wlecialo ponad 4 kg BF ma poziomie 8% wg wagi Ormon która posiadam. Nie wiem na ile jest on wiarygodny. Teraz pora wdrażać kolejny punkt programu czyli WODA. Pije jej bardzo mało może 1l jak nie mam treningu i 2l w dzień treningowy. Czy to aż tak ważny element przy ćwiczeniach? Ile powinienem jej pić dziennie?
  • 11
@Alfredox: Mówi się że takie minimum dla człowieka to 8 szklanek wody czyli coś koło 2 litrów zatem jak trenujesz to myślę że koło 3,5 będzie spoko. A odpowiadajac na pytanei czy woda jest ważna. Tak jest ważna chociażby z tego względu że człowiek składa sie z niej w 70%. Niedobór może powodować bóle głowy czy mięśni czy chociażby ogólne zmęczenie.
@Alfredox same here. 175 cm 59kg zamieniłem w miesiąc w 61,5 kg. Wspomagam się gainerem bo nie jestem w stanie upilnowac diety i kalorii.

Co do wody pije normalnie. Przy treningu zawsze butelka 1,5 przy sobie. Schodzi cała.
@Alfredox: Kawe, czaj też wliczaj w wodę którą wypijasz. Wbrew pozorom dużo wody człowiek w ciągu dnia spożywa.
Jednak ja osobiście jak trenuję to potrzebuję 1,5l wody na sam trening.