Wpis z mikrobloga

W KOŃCU SIĘ WYKLUŁ SKUBANIEC!
153 jajka łącznie w tym 16 jajek 10km musiałem wychodzić zanim ta gnida raczyła się pojawić wsród moich najmocniejszych Pokémonów.
Nie interesuje mnie, że ataki mogły być lepsze, IV większe i w ogóle, ważne że w końcu jest niezły Lapras (po moim pierwszym Laprasie CP14 każdy byłby lepszy).
Może jak tak dobrze idzie, to i Snorlax wyskoczy w końcu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pokemongo #chwalesie
Pobierz
źródło: comment_v1E4bYo2B04s3dtu4M1hPTWdL4Et3Man.jpg
  • 18
@kepasaparadox: ja mam aktualnie dylematy, bo mam komplet cuksów na:
poliwratha - mam bardzo dobre cp poliwaga, ale 72% iv (cp prawie max na mój level)
arcanine - mam growlitha z jaja 87% iv, ale brakuje mi zapasu cuksów do wymaksowania więc czekam na jakieś 50 cuksów jeszcze (może w tym czasie dropnie lepszy grolajt)
blastoise - sytuacja jak z poliwrathem
raichu - sytuacja jak z arcanine (88% iv)
exeggutor -
@kepasaparadox: Po tym jak mi #!$%@?ł Lapras 1800 CP, parę dni później wykluł mi się z jajka - ~1650 CP, 89% IV, ale ataki dopiero trzecie najlepsze, więc nie ruszałem go nawet patykiem. Widzę, że Ty w niego wrzuciłeś na maxa, będziesz żałował później jak znajdziesz lepszego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@boa_dupczyciel: Z poliwagami jest straszna #!$%@?. Takiego trzeba z jajka wykluć niestety, bo na dziko są naprawdę beznadziejne. Ja już mam 250 candy poliwaga, bo cały czas czekam, aż znajdę jakiegoś fajnego (nawet 80% bym brał w tym wypadku). Btw, zazdroszczę victreebela i IMO powinieneś w niego inwestować, tym bardziej z obecną metą z OP wodnymi, victreebel je zajebiście bije.
@Dryblas: Przez 26 leveli nie znalazłem lepszego, także się nie łudzę ;) Dust nadrobię, dużo nie straciłem, a Candy... To tylko gra, jak znajdę lepszego to będę miał dwa dobre i już ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@boa_dupczyciel: Rób tam, szczególnie Arcanine bym robił, mnie brakuje 3 cukierków do Ewolucji Growlithe 750 CP, 91,1% IV i już się nie mogę doczekać jak go ogarnę.
Mam też Weepinbella
@Dryblas mi się wyklul poliwag 96%. Powstał poliwrath z mud shotem i hydropompa. Żałuję, że bez bubble, ale ważne, że hydro jest, bo jego pozostałe specjalne to porażka. Zainwestowane w niego i na bieżąco ulepszam i jest moim blokiem z najwyższym cp. Niestety nie bije aż tak super jak vaporeon z takim samym CP, ale to dlatego, że vapo jest OP
@Parkero: No wylosowałeś jedyny zestaw poza bubble + hydro, który jest przydatny u Poliwratha, reszta jest właściwie do wywalenia, a jak masz ogarnięte dodge to z mudge shotem ugrasz więcej niż z bubble, który jest perfekcyjnym atakiem, żeby dostać potężnego speciala na mordę
@Dryblas no właśnie mega plusem u niego jest to, że szybko ładuje ta hydropompe. Na obronę gyma tez nie jest taki zły, chociaż bubble na obronę byłby lepszy. Poza tym też ma super effective na ogniste, bo to atak ground. Czyli bije jak water gun, tylko bez staba :)
Trafiłem też z jajka fajnego psyducka 96%. Wcześniej zrobiłem golducka, to wyszedł mi confusion i ice beam. Nic z nim nie robiłem. Ten
@Parkero: @Dryblas: Ja tak miałem z Tentacoolem, zrobiłem ewolucję u wyskoczył Tentacruel z Poison Jabem i Hydropompą. Trochę mnie ten trujący atak denerwuje, ale ogarniałem uniki i wymiatam specjalem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak do tej pory miałem w sumie szczęście z atakami, bo Vaporeon, Jolteon, Flareon, Slowbro i Tentacruel z najlepszym ofensywnym movesetem, a niedawno doszedł Wigglytuff z defensywnym movesetem. Jest jeszcze Cloyster z Blizzardem,
@Parkero: Nie wiem co mógłbym Ci powiedzieć, musisz po prostu próbować i samemu wyczuć ten moment, w którym uciekasz. Ktoś tam gdzieś pisał, że pojawia się jakaś żółta ramka i wtedy trzeba uciekać, ale ja tego nie dostrzegam. Po prostu jak widzę, że Pok odpala specjal, chwilę go wyczekuję i siup na bok.
@kepasaparadox: No to masz Tentacruela z najlepszym zestawem ;) Ja mam prawie perfekcyjnego Tentacruela z drugim najlepszym zestawem (Blizzard zamiast Pompy) i też w niego inwestuję, bo (mimo że jest dość słaby) lubię go jako pokemona i ma wysokie IV, więc mi nie szkoda. Nie mam jakoś szczęścia do ataków, z prawie perfekcyjnych IV (ponad 90%), wylosowałem najlepsze/drugie tylko u Starmie, Venomotha, Tentacruela i Magmara, więc nic do tankowania.