Wpis z mikrobloga

Pod tagiem #carburator zrobiło się ostatnio bardziej tłoczno (witame witame nowych obserwujących) ale również bardzo włosko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bez wyjątku będzie dziś - gotowy jest już film z jazdy Fiatem 500X w topowej odmianie z 2.0 dieslem 140 koni i 4x4.
Crossovera miałem na nieco dłużej, więc napiszę o nim pełny tekst na carburatora
Dynamiczne fragmenty jazdy są, głównie w drugiej połowie filmu. Droga ekspresowa pod koniec, jeśli komuś się nudzi (na pewno tak) to zapraszam do przewijania ;)

No dobrze, to jak jeździ 500X? Dość przeciętnie. Zdarzyło się, że zarzucił tyłem gdy niekoniecznie się tego spodziewałem, zdarzyło się, że zapiszczał oponami w miarę wcześnie na zakręcie. Może nie jest źle, ale auto daje znać, że prowadzenie nie było priorytetem podczas procesu jego tworzenia. Na uwagę zasługuje natomiast układ kierowniczy w trybie sport - mimo dość spokojnego usposobienia całości, przyjemność z jazdy jest, a uzupełnia ją silnik, który wydaje się być dość zrywny (do momentu pomiaru czasu 0-100 km/h w sekundach).
Fiat założył także dość dobre opony Pirelli do swojej testówki, więc kończąc te rozważania na temat jazdy 500X, można powiedzieć, że nie ma tragedii ( ͡° ͜ʖ ͡°) Być może edycja City Look, która ma mniejszy prześwit niż testowana przeze mnie Offroad Look.

Na filmie widać także skórzaną tapicerkę w kolorze tobacco - jest rewelacyjna. Zarówno z wyglądu jak i w dotyku. Nie spodziewałem się takiego wykończenia we Fiacie, ale oby więcej takich rozczarowań.

Śledź #carburator po więcej testów!
#motoryzacja #samochody #fiat
macq2309 - Pod tagiem #carburator zrobiło się ostatnio bardziej tłoczno (witame witam...
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach