Aktywne Wpisy
dajgryza +201
ej @M_B ja zdazylem zobaczyc zanim usunales zapomniales sie przelogowac? xD postujesz dziewczynki a nam zabraniasz postowac o murzynachxDDDD?
novyr9 +38
Statek badawczy RV Flip był do 2023 r. jedynym statkiem na świecie, który mógł zmienić pozycję z poziomej na pionową na środku oceanu. Ma około 108 metrów długości . Zaprojektowany tak, aby mógł zmienić pozycję pionową o 90 stopni w linii prostej, tak aby przód statku na górze miał 17 m. wysokości, a na dole zanurzył się na 91 m. długości, czyli większość statku była zanurzona pod wodą. To pomaga statkowi w
- proste
- informacje
- sportowe
Obserwuj #kacik
Śledź na Twitterze
Polub na Facebooku
#pilkanozna
Mariusz Stępiński w FC Nantes
- To jego drugie podejście do zagranicznej piłki. W 2013 roku przeszedł do 1.FC Nurnberg, ale grał tam jedynie w rezerwach
- FC Nantes to 14. zespół minionego sezonu Ligue 1. Właścicielem klubu jest Polak - Waldemar Kita
Jan Urban zwolniony z Lecha Poznań
- Trener Jan Urban wypełnił powierzoną mu misję, wyprowadził zespół z trudnej sytuacji, zdobył Superpuchar i był finalistą Pucharu Polski, umiejętnie prowadził młodych zawodników w I drużynie za to jesteśmy Mu bardzo wdzięczni. Lech potrzebuje nowych impulsów, tak I drużyna, jak i cały Klub, chcemy stawiać sobie nowe cele i je osiągać, chcemy determinacji i mentalności zwyciężania w każdym meczu, chcemy dawać radość z gry Kolejorza naszym kibicom - czytamy w oświadczeniu klubu
Joan Roman wypożyczony do Śląska Wrocław
- Hiszpan może grać jako skrzydłowy lub ofensywny środkowy pomocnik. Swoją karierę rozpoczął w Espanyolu, skąd w młodym wieku trafił do Manchesteru City
- Po trzech latach spędzonych w angielskiej drużynie odszedł do FC Barcelony, która zapłaciła za niego milion euro. Nie zdołał jednak zadebiutować w pierwszym zespole Barcy
Joao Nunes w Lechii Gdańsk
- Od początku swojej kariery związany był z drużyną Benfiki Lizbona, w której występował najpierw w drużynach juniorskich, a w ostatnich sezonach był graczem jej rezerw
- Oprócz występów w klubie, regularnie grał w młodzieżowych reprezentacjach Portugalii. W 2014 roku z drużyną narodową do lat 19 sięgnął po wicemistrzostwo Europy
Były trener Wisły Kraków - Robert Maaskant - na temat pracy w Polsce
- Byłem zaskoczony, że po odejściu z Wisły nikt do mnie nie dzwonił z polskich klubów z propozycją pracy. Lubiłem życie w waszym kraju, podobały mi się rozgrywki. Wiem, że jest tam kilka dobrych klubów
- Zamieszanie w klubie nie może tłumaczyć postawy piłkarzy. Powinni i tak być chętni do walki
Adam Chrzanowski w ACF Fiorentina
- Chrzanowski będzie trenował z juniorami Fiorentiny
- W minionym sezonie zadebiutował w Ekstraklasie rozgrywając 12 minut w meczu przeciw Lechowi Poznań
Krzysztof Piątek w Cracovii
- Piątek podpisał czteroletni kontrakt. Według nieoficjalnych informacji, Cracovia zapłaciła za niego 650 tysięcy euro
- W minionym sezonie reprezentował barwy Zagłębia Lubin, dla którego w 36 meczach zdobył 8 bramek i zaliczył 4 asysty
#siatkowka
Jurij Mariczew zwolniony z Chemika Police
- Mariczew podpisał kontrakt 19 stycznia, kiedy trenerem był jeszcze Giuseppe Cuccarini
- Rosjaninowi nie będzie jednak dane poprowadzić zespołu choćby w jednej akcji, ponieważ umowa została rozwiązana za porozumieniem stron, zanim jeszcze pojawił się w klubie
PlusLiga rezygnuje z przerw technicznych
- Wyeliminowanie przerw technicznych sprawdziło się podczas Igrzysk Olimpijskich
- Zmiana ma na celu zwiększenie płynności gry, jednocześnie skracając czas trwania meczu
#skoki
LGP w Hakubie. 14. miejsce Huli
- Do Japonii polska kadra udała się w okrojonym składzie
- Do pierwszego konkursu zakwalifikowało się dwóch Polaków. Stefan Hula i Jan Ziobro. W gronie sześciu pechowców, którzy nie przebrnęli eliminacji znaleźli się Jakub Wolny i Andrzej Stękała
LPK w Frenstat. Wygrana Zniszczoła
- To był udany weekend dla Aleksandra Zniszczoła. Polak najpierw zajął 3. miejsce, by na drugi dzień wygrać konkurs
- Te wyniki sprawiły, że został liderem klasyfikacji generalnej
#ciekawostki
Czy Lech dobrze zrobił zwalniając Urbana?