Wpis z mikrobloga

Ależ ten dodatek Trespasser do DA: Inkwizycja jest fajny. () Co prawda krótki, ale odpowiada na większość pytań i stawia solidne fundamenty pod następną część.

Bethesda mogłaby wyciągnąć jakieś wnioski skoro małpuje Bioware.

Pytanie ogólne - warto grać w Dragon age 2? Słyszałem różne opinie, a szczerze mówiąc dopiero odkryłem tą serię.

#gry #dragonage
  • 6
@SystemHalted oj zależy. Jedni ja kochają inni nienawidzą. Ja gram w DA od pierwszej części i jak kocham jedynkę, lubię dwójkę i nie trawię trójki, tak znam ludzi którzy uwielbiają trójkę a nienawidzą dwójki. Zdania są mocno podzielone :)
@BotGirl: Po inkwizycji zakochałem się w tej serii Dragon Age ( ͡° ͜ʖ ͡°), jak dla mnie wszystko, począwszy od samego świata po postacie ma więcej głębi, wszystko jest ciekawsze od takiego pompatycznego ale pustego Skyrima od Bethesdy, po prostu chce się szukać wszystkich notatek by zgłębić historię opowiedzianą w tej grze. Wiem, to porównywanie jabłka do pomarańczy, ale w końcu jedno i drugie to owoc.

Właśnie
@SystemHalted: Dla mnie cała seria to od paru lat ulubiony świat :). Każdą inną grę umiem normalnie odstawić, ale kiedy program w którąś z nich to przez miesiąc-pół roku za mną chodzi :D.

W takim razie życzę miłego mordowania mrocznych pomiotów ;)
@BotGirl ja natomiast niezbyt lubię świat Dragon Age. Niby dark fantasy ale kobiety są na przykład w straży miejskiej (nie to że mam coś przeciwko kobietom w mundurach, ale zaburza to we mnie autentyczność świata) niby problem rasizmu ale równość płci kwitnie, niby ciężkie czasy a temat homoseksualizmu jest... Oczywistością.
Świat ten jak dla mnie ma zbyt wiele przeczacych sobie cech aby być wiarygodnym. W Masa Effect na przykład to ma sens.
@Ofacet: No, trudno nie przyznać Ci racji pod względem autentyzmu kiedy chodzi o równość ( ͡° ʖ̯ ͡°). Chociaż jako kobieta zdecydowanie preferuję takie rozwiązanie, ponieważ pozwala mi się cieszyć grą żeńską postacią i jakoś... nie mogę go z czystym sumieniem krytykować. Wiesz, tyle mizoginii na codzień, to chociaż w grach odpocznę i takie tam ( ͡° ͜ʖ ͡°).
I w sumie o