Aktywne Wpisy

Metylo +79
Dobra robota panie Midel, piękny chów Polaka zwyczajnego
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: temp_file6517089364051632653
Pobierz
Tasde +411
Jak mu powiedzieli że wznowienie przesłuchania o 15 a on ma zegarek do góry nogami, to on ma jeszcze 6 godzin przerwy ( ͡º ͜ʖ͡º)
#sejm
#sejm
źródło: temp_file313563174041725394
Pobierz

Ktoś coś ciekawego jest w stanie napisać o 2,2HDi bi-turbo ? W necie info jak na lekarstwo, nie znalazłem żadnych sensownych informacji o jakiejś wadzie wrodzonej.
Wiadomo - jak współczesne diesle: koła dwumasowe, egry, turbiny (tu akurat dwie). Z tego co się zorientowałem FAP to nie jest jakiś wielki problem, nawet samemu można to ogarnąć.
Przychodzi powoli czas zmiany samochodu, a że rodzinka się znów powiększa i z uwagi na komfort posiadania drzwi przesuwnych, wybór padł na eurovana II, a dokładnie na lancie phedrę. Tam tylko silniki PSA, a że obecnie śmigam AR156 175KM to ciężko by mi było zmienić na jakieś 110KM (chodź i tak gabaryty i ciężar samochodu swoje pewnie zabiorą z tych 170KM).
#motoryzacja #hdi #peugeot #citroen #silnik
O łańcuszku gdzieś coś czytałem, że po ok 200kkm już warto go wymienić, ale też brak konkretnych info (praktycznie jedną wypowiedź znalazłem, że ktoś zmieniał przy wymianie rozrządu).
Niemniej znaczy to, że w tym 2,0 mamy 8v jeśli dobrze kojarzę. A to oznacza dość dużą różnicę technologiczną pomiędzy tym 8v a tym przedmiotowym 2,2 170KM.
Dalej więc szukam info czy warto się tym motorem interesować, czy jednak porzucić na korzyść 2,0 16v 136KM. Być może te 136KM idzie dobrze zawirusować