Wpis z mikrobloga

@Carmine: Ktoś ustawił po prostu duże litery i w niektórych miejscach nie wyrabia. Pacz pod ustawienia "ułatwienia dostępu". Sam posiadam 550 z MediaMarktu i nie jestem do końca zadowolony, nie zawsze działa płynnie, na baterii tak średnio chodzi i jest cholernie duża. Sytuacja szybkości poprawia się po instalacji najnowszego Redstone i wykonaniu resetu do ust. fabrycznych. Jeśli chcesz o coś konkretnie spytać, mogę pomóc ( ͡° ͜ʖ ͡°
@Matlaw: no właśnie z tą płynnością tak dziwnie było, tzn. niby nie ciął, ale te efekty wizualne w menu nie były tak płynne jak w np. 650. Serio na baterii tak średnio chodzi? Tzn? Podobno trzyma spokojnie 1.5-2 dni, a u Ciebie ile?
Redstone to jakaś wersja windowsa czy co?
@CarmineOP: Telefon mam od pierwszej połowy lipca. Płynność wygląda identycznie jak mówisz. W sklepie też myślałem, że coś stary system krzaczy i po aktualizacji będzie lepiej, jednak nie jest fantastycznie. Bateria przy średnim użytkowaniu (głównie dzwonienie, poczta, Mirko i YouTube) trzyma od 7 godzin (przy intensywnym użytkowaniu) do 1,5 dnia przy sporadycznym użytkowaniu. Redstone to najnowsza wersja Win10 (kompilacja 10.0.14393.xx), nazywana Anniversary Update. Poprawili sporo rzeczy, jednak wciąż są pewne niedociągnięcia.
@Matlaw: no to nie tak najgorzej z ta bateria w sumie
zreszta jak na telefon ktory mozna kupic za 380zl to i tak chyba go wezme, szkoda mi 8 stow za telefon dawac :d a i tak tylko bym sporadycznie neta przegladal i czasami fote zrobil i tyle
@Carmine: Co do aparatu co jest całkiem dobry. Jest to ta sama optyka co Lumii 520 czy 535. Najbardziej zadowolony jestem ze zdjęć makro. Dam jutro parę przykładów z Lumii 520, to sam ocenisz jakość.
@Carmine: Też będą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prawie bym zapomniał o jednej rzeczy - tylnym głośniku. O ile jest sam w sobie spoko i czysto gra, o tyle wcisnęli go w takie miejsce, że jak telefon leży ekranem do góry, to dźwięk jest przytłumiony. Etui nie pomaga.
@Carmine: Bezklapkowe, żelkowe. Przez chwilę używałem klapkowego (bez tego domknięcia) i jednak wolę mieć porysowany ekran xD
Szybka niełatwo się rysuje, po niecałych 2 miesiącach zero rys. Tylko jest strasznie cienka i blisko ekranu. Jak mocniej się naciśnie to widać "fale" na ekranie
@Carmine: Mi osobiście nie pasuje, mało to wygodne dla mnie. Odstające takie i co najwyżej to można ją zawinąć do tyłu. Spróbuj sobie kawałek tekturki przykleić z jednej strony i zobacz czy wygodnie ci to otwierać i zamykać