Wpis z mikrobloga

@pzqmoxwn: Bo mnie wnerwiają takie śmieci traktujące innych z wyniosłością. O cokolwiek człowiek nie zapyta to leci lmgtfy albo sarkazm. Nie umiesz odpowiedzieć normalnie to najlepiej nic nie pisz.
  • Odpowiedz
@pzqmoxwn: Taaaaa, nazywać g---o pytaniem coś czego nawet autorzy serialu nie potrafili dobrze wyjaśnić. Co komu po wiedzy, że chodziło o jakąś przepowiednię głoszącą, że czarne niebo poprowadzi jakąś tam organizację ku chwale i dominacji (nawet nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten angielski bulgot) skoro nie ma wyjaśnienia dlaczego ten dzieciak podróżował w kontenerze przykuty łańcuchami. Miał jakieś moce? Czy tylko reżyserowi brakło pomysłów jak podbudować dramatyzm? To najbardziej ciekawi.
  • Odpowiedz
@pzqmoxwn: A pod g---o pytanie aktualnie można podciągnąć wszystko, bo wszystko jest w internecie. Ale może niektórzy nie chcą żyć tak jak ty i zyskać pewne informacje od żywej osoby, a nie wyszukiwarki. To się nazywa potrzeba interakcji. Wiedziałbyś gdybyś zamiast studiować Googla kiedykolwiek przestudiował w praktyce relacje międzyludzkie.
  • Odpowiedz
@Regesor:

Ale aby to zrozumieć musiałbyś czasem wietrzyć tę piwnicę, w której przesiadujesz godzinami kontrolując czy przypadkiem ktoś nie odpisał na twoje wypociny sprzed lat.

Lepszym spoceńcem jesteś ty odpisując na komentarz sprzed 4 lat.
  • Odpowiedz
@pzqmoxwn: I mówi to koleś, który w sekundę odpisuje pod tym samym postem? XD Lepszych argumentów zabrakło to trzeba się ratować byle czym i byle jakim docinkiem. Zdradzę ci sekret: W internecie nic nie ginie. Post sprzed 4 lat można tak samo łatwo wyszukać jak ten sprzed 4 dni. A mnie akurat wyświetlił się ten, bo miałem do Googla podobne pytanie. I jak widać wciąż jest aktywny, więc pokaż mi
  • Odpowiedz
@pzqmoxwn: Tylko wiesz... jest pewna różnica :) Ja tu jestem od 30 min, bo szukałem odpowiedzi na pytanie. Ale najwidoczniej to ty (albo twoje powiadomienia w telefonie) warujesz na wykopie 24/7 skoro byłeś w stanie przylecieć tu w sekundę choć sam zaznaczasz, że twoja odpowiedź ma już lata.
  • Odpowiedz
@pzqmoxwn: Z pewnością mniej niż ja. Ja też mógłbym jojczeć, że ludzie to pasożyty, bo chcą tylko przyjść na gotowe i mieć wszystko do ręki. W końcu na studiach wszyscy wyciągali ode mnie materiały tak, że moje notatki z mechaniki do teraz krążą po chomiku. Tylko są pewne plusy nie bycia bucem. Mianowicie takie, że potem możesz liczyć, iż ludzie pomogą tobie. Oni mieli moje notatki, a ja ich pomoc
  • Odpowiedz
@Regesor: Gościu, wpadasz na 4 letni wątek na wykopie, wyzywasz mnie, i masz jakieś pretensje do mnie o podesłanie lmgtf. Sam napisałeś:

Taaaaa, nazywać g---o pytaniem coś czego nawet autorzy serialu nie potrafili dobrze wyjaśnić.

W tamtym momencie jeszcze Defendersi nie wyszłi ale było pełno wątków na reddicie, innych forach o predykcjach ludzi o co może chodzić ale nie ziomek zamiast sobie poszukać to pierwsze co robi to zadaje pytanie
  • Odpowiedz
@pzqmoxwn: To tak samo kiedyś lekarz może ci powiedzieć, że pluje na ciebie i nie będzie leczył twojego kręgosłupa, bo sam sobie możesz poszukać diagnozy na forach medycznych albo skończyć odpowiednie studia. Ludzie miewają inne zainteresowania lub obowiązki i na nie wolą przeznaczyć czas zamiast pisać doktorat z serialu, przy którym chcą jedynie odpocząć. Gdyby faktycznie chodziło o wpisanie czegoś w google i kliknięcie pierwszego linku to nawet bym się
  • Odpowiedz
Gdyby faktycznie chodziło o wpisanie czegoś w google i kliknięcie pierwszego linku to nawet bym się nie skrzywił, ale ty wymagasz, żeby ktoś skakał po reddicie i wyławiał z pojedynczych spiskowych dyskusji całość układanki. No sorry, ale zamiast tego wolę choćby pójść umyć samochód.

@Regesor: Nope, lepiej sobie wpisać pytanie w wykop i ktoś za Ciebie to zrobi.

o tak samo kiedyś lekarz może ci powiedzieć, że pluje na ciebie
  • Odpowiedz
@pzqmoxwn:

Nope, lepiej sobie wpisać pytanie w wykop i ktoś za Ciebie to zrobi.

O ile wiem to w pięknych dawnych czasach, tak zazwyczaj działały fora i cały Internet :) Ludzie wymieniali się informacjami. Ty pomogłeś komuś, potem ktoś pomógł tobie. Więc nie rób z serialowej wiedzy jakiegoś dobra luksusowego, bo zachowujesz się jakbyś coś opatentował i Edison ci to ukradł... Wykop to nie Elektroda, więc zacznij słuchać dobrych rad,
  • Odpowiedz
@pzqmoxwn: @Regesor panowie dajcie sobie spokój. Tak jak regesor napisal chcialem podyskutiwac dowiedziec sie czegos wiecej albo innego podejscia do tematu, zagaić rozmowe, a czasem w googlach jest pełno bzdur. Na tym polega dyskusja i rozmowa.

• Odpowiedz
@kuplende:

chcialem podyskutiwac dowiedziec sie czegos wiecej albo innego podejscia do tematu, zagaić rozmowe

No i to jest w sumie najlepszy argument. Ludzie za granicą dyskutują o wszystkim i fajnie im się rozmawia, a jak chcesz pogadać o czymś z ludźmi we własnym języku to najwyżej jakiś polski c---------t każe ci sobie poczytać reddita. TFU pluję na takie aspołeczne śmiecie.
  • Odpowiedz