Aktywne Wpisy
masur1 +315
Eh, w poprzedniej pracy byłem 3,5 roku, zwodzili mnie z podwyżkami i awansami. Bardzo lubiłem tamtą pracę, ale finalnie każdy pracuje aby zarabiać, a nie dla atmosfery.
W międzyczasie odezwała się rekruterka, od niechcenia przeszedłem 3 etapy rekrutacji, dostałem list intencyjny na maila, jednak nadal czekałem na rozmowę roczną w maju, liczyłem, że w końcu zgodnie z obietnicami dostanę awans. Nic bardziej mylnego. 3 miesiące wypowiedzenia ciągnęły się jak flaki z olejem,
W międzyczasie odezwała się rekruterka, od niechcenia przeszedłem 3 etapy rekrutacji, dostałem list intencyjny na maila, jednak nadal czekałem na rozmowę roczną w maju, liczyłem, że w końcu zgodnie z obietnicami dostanę awans. Nic bardziej mylnego. 3 miesiące wypowiedzenia ciągnęły się jak flaki z olejem,

NicolasLatifi +1336

Powiedzmy, że jest płyta główna i jednym kliknięciem w programie, mogę ustawić czy port USB będzie ładował urządzenie, czy nie. W Jaki sposób część nieruchoma jest w stanie odciąć lub ograniczyć zasilanie?
#elektronika #kiciochpyta
Z czego pamiętam dotyczyło to kłopotu z określeniem położenia danej cząstki.
Sądziłem, że temp zera absolutnego to taka w której jakikolwiek ruch cząstek zanika i nie może być mniejsza.
Chciałbym tylko nieśmiało zauważyć, że temperatura może być mniejsza niż 0K. W sensie mieć ujemną wartość.
Jak już się tak precyzyjnie #!$%@? do słówek, skrótów myślowych i uproszczeń...
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Źródło to definicja temperatury.
Ale masz -- wytłumaczenie dla laików:
https://www.youtube.com/watch?v=yTeBUpR17Rw
To mam Ci podać źródło czy opisać własnymi słowami?
Bo to chyba sprzeczne ze sobą.
Nie. Jestem Twoją dziwką od tłumaczenia fizyki. :P
Dostałeś źródło (definicja temperatury), dostałeś omówienie (link do wyjaśnienia zagadnienia przez profesora Philipa Moriarty'ego z Uniwersytetu w Nottingham), więc nie widzę powodu, żeby zaspokajać Twoje dalsze roszczenia.
"Po linii najmniejszego oporu", tak to brzmi, panie nielaik. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To opór ma być najmniejszy i się idzie po jego linii.
Linie nie są niższe ani wyższe, linie mają tylko jeden wymiar, panie spec, więc mówienie o najniższej albo wyższej linii oporu to tak samo jak mówienie, że temperatura w skali K nie może być ujemna.
Nie jestem dydaktykiem, temat jest zaawansowany, ociera
No przecież pisałem żartobliwie na wstępie, że jak się #!$%@? o słówka to też się #!$%@?ę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To repro zrobił z tego dyskusję na temat przytaczania źródeł. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niemniej - nie pisałem o ujemnych energiach, tylko o ujemnych temperaturach.
@4833478: Do tego zmierzałem...
@repro5: Nie krzycz hop, stwierdzasz czy jest ekspertem po paru postach na mirko? Niemądre podejście.