Wpis z mikrobloga

@Radzik160: ale jaka Microshift, bo jest różnica? W "zimówce" mam Centos 2x10 i jest super. Wszystko gładko chodzi, kultura pracy powiedzmy porównywalna do 105 (z tym, że zmiana biegów z bardziej wyczuwalnym przeskokiem). Jedyny minus to zewnętrzne prowadzenie kabli. Całość jest oczywiście kompatybilna z Shimano 2x10, więc można używać w połączeniu z kasetą/korbą 10s.
Jeśli miałbym do wyboru Sore albo Centosa, to brałbym Centosa.
tony_rogalik - @Radzik160: ale jaka Microshift, bo jest różnica? W "zimówce" mam Cent...

źródło: comment_ZCEO3l4YSJ01BBPL8uk1UYMrYp9DQZ4M.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@tony_rogalik: Tak dokładnie tyle jest podane w opisie :
mechanizm korbowy: PROWHELL Once trzyblatowy 50/39/30
długość korb 175 mm
kaseta: SUNRACE 8-rzędowa 12 X 25.
Szczęki hamulcowe; BTWIN SPORT Dual Pivot
Przerzutki MICROSHIFT przednia na obejmę 34,9(trzy rzędowa)
  • Odpowiedz
@Radzik160: Po pierwsze nie rozumiem jak się "psuje" sora. Po drugie to tak jakbyś wymienił w MTB osprzęt Alivio na Tourney, bo Alivio coś tam przeskakuje. Spoko nowy tourney będzie chwile lepszy, płynny, ale potem szybko się to zmieni. Bez sensu.
  • Odpowiedz
@Radzik160: Wyższe grupy Microshifta nie są takie złe jak mówią rowerowi ignoranci, ale to co podesłałeś wygląda jak osprzęt z T500, więc to żadne ulepszenie względem Sory. Sam mam Sore 3400 i po 10kkm dalej działa dobrze, wymień może linki i zainwestuj w serwis i regulacje zamiast wymieniać cały osprzęt.
  • Odpowiedz
@Radzik160: nadaje się, ale szału nie będzie. Miałem 3x8 w starym Tribanie 300 i blaty w korbie były jakieś niesymetryczne (bicie góra-dół), a kaseta falowała. Klamki i przerzutki są spoko - nie miałem do nich żadnych zastrzeżeń
  • Odpowiedz