Wpis z mikrobloga

@fishery: normalni ludzie naklejaja je żeby poinformować innych że jadą wolniej i ostrożniej właśnie ze względu na dziecko. Gdy przewoze swoją siostrzenica to jeżdżę inaczej niż jak jadę sam lub z jakimś dorosłym.
  • Odpowiedz
@WutkaBXL: Czyli jak wieziesz inną osobę to 'EJ MATI #!$%@? SOBIE HEHE, JOLO'? A jak dziecko to już nie? A pomyślałeś, że jak nie uważasz tak samo za każdym razem to stwarzasz zagrożenie dla innych na drodze? Odbierał bym prawo jazdy za samo pisanie takich debilizmów.
  • Odpowiedz
@Hatespinner: Jedzie się np ostrożnie w zakrętach itp. Mniej dynamicznie. Małe dzieci bardzo często mają chorobe lokomocyjną. Naklejki wziely sie nie z glupoty naklejajacych ale przez agresje na drodze w Polsce i kompletny brak zrozumienia że nie jest sie samemu na drodze. Szeroki temat, mam nadzieje że pomoglem.
  • Odpowiedz
@Hatespinner: nigdzie tak nie napisałem. Po prostu gdy jadę sam lub z dorosłym to jadę normalnie, nie jestem "zawali droga". Jadę trochę ponad limit jeżeli warunki na to pozwalają, żeby nie spowalniać ruchu...
Gdy jadę z dzieckiem, to np. jadę wolniej zwłaszcza na zakrętach żeby nie przeciazac go, mniej odczuwało wstrząsy jeżeli droga nie jest do końca równa itp.
  • Odpowiedz
@WutkaBXL: te naklejki mają również funkcję informacyjną dla służb ratunkowych by dokładniej sprawdzali pojazd po wypadku. Zdarzały się sytuacje kiedy w trakcie wypadku dziecko z tylniego siedzenia potrafiło "wślizgnąć" się pod fotel kierowcy lub pasażera i zostało nie zauważone, w momencie gdy inne osoby są nieprzytomne i o dziecku nikt nie wie to umiera gdy mogło zostać uratowane.
  • Odpowiedz