#anonimowemirkowyznania Jakie przesłanki świadczą o dużej dojrzałości emocjonalnej, uczynności i czułości kobiet na portalach randkowych?
Moje doświadczenia z #tinder pokazały, że są pewne cechy i znaki, które sugerują wysokie prawdopodobieństwo niestabilności i niedojrzałych, atencyjno-żenujących zachowań ze strony dziewczyn. Zaliczam do nich m.in. psie mordki na snapie, mnóstwo selfie/zdjęć jedzenia na Instagramie, roszczeniowe opisy (minimalny wzrost, nie piszę pierwsza), zdawkowe odpowiedzi, bardzo kontrowersyjny wygląd czy ubiór. Naturalnie nie oznacza to, że dziewczyna z kolczykiem w nosie, zielonymi włosami czy posiadająca 20 zdjęć makaronu z sosem Knorr będzie miała określone negatywne cechy, ale wskazuje to na dużą szansę ich posiadania.
Czy udało wam się odkryć w praktyce, jakie subtelne elementy wypowiedzi czy prezencji przekładają się na zwiększone szanse rozmawiania z dojrzałą osobą na poziomie, którą interesują pasje i więź, a nie status czy chęć dowartościowania się? Pytam, ponieważ opisy pełne zainteresowań i deklaracje zainteresowania poważną, obustronnie zaangażowaną relacją w ogóle nie działają. Miałem już kilka ciekawych rozmów, gdzie padały wyważone komplementy z obu stron i wydawaliśmy się bardzo kompatybilni, a tu nagle usunięcie z par.
@AnonimoweMirkoWyznania: na pewno to, że dziewczyna w żaden sposób nie inicjuje rozmowy. kolega często pokazuje mi swoje matche i rozmowy z nimi, to jest jakaś porażka, że on musi zabawiać jaśnie panią, a ona odpisuje uśmieszkami. czasem jest to własnie subtelniejsze - dziewczyna odpowiada na zaczepki i pytania pełniej, potrafi się naprawdę nieźle i ciekawie rozpisać, ale sama nie wykazuje zainteresowania chłopakiem. mówi tylko o sobie. potem takie kręcą, że niby
@caprimulgus: Właśnie miałem to napisać :D Łatwo dostrzec taką sytuację, staramy się zagadać - sugerujemy tematy, pytamy, zachęcamy do rozmowy a w zamian dostajemy jedno, max dwu-zdaniowe odpowiedzi, czasem po prostu odpowiedź, czasem zdawkowa bez emocji. Za to dziewczyna nigdy nie zapyta, nigdy nie zasugeruje tematu, nie napisze pierwsza, nic. Można to porównać do rozmowy z automatem.
@caprimulgus: Dokładnie tak :D Tyle że rozmowę z botem zlejesz, a jak człowiek tak się zachowuje to się przykro robi, że tak ledwie kogoś poznajesz a ta osoba ma Ciebie gdzieś xD
Dopisze ciekawostkę, że nie zawsze to oznacza że laska jest niewarta, bo ostatnio właśnie pisałem z taką, ale jeden telefon rozwiał wątpliwości - gadało się normalnie, umówiłem się, a ona po prostu nienawidzi pisać smsmów :>
@Hipokryta: w przypadku facetów na portalach jest tak samo :c No, może z jedną małą różnicą - jako pierwszy napisze "cześć :)", a potem oczekuje, że będzie zabawiany. I co najlepsze, nie są to wcale żadni niesamowicie przystojni samce alfa, tylko przeciętni chłopcy. Więc jeśli nie twarzą ani gadką, to czym chcą przyciągnąć do siebie dziewczynę?
@caprimulgus: bo wiadomo ze jak przeciętny napisze "cześć" a masz 10 innych wiadomości od samców alfa to kogo wybierzesz :D nie wiem ja się zawsze staram zarzucić jakiś temat ale czasem też nie mam siły a jak pisze ze znajomą osoba to zawsze jakoś rozmowa o wszystkim na luzie i może trwać godzinami. Może to wynika ze jak kogoś nie znamy to nie chcemy zdradzać wszystkich szczegółów stąd zdawkowe odpowiedzi.
@somebody: no tak, szczegóły szczegółami, ale mówimy o portalu randkowym. Tam jednak należy wykazać minimum dobrej woli, jeżeli chce się z kimś spotkać - przemóc się i przejąć inicjatywę w rozmowie od czasu do czasu, bo chyba o to chodzi w podrywaniu? Jeśli ktoś nie umie zrobić nawet tego, to nie mam pojęcia, co robi w takim miejscu oprócz zbierania atencji od płci przeciwnej
@caprimulgus: standardowo to facet zawsze przejmuje inicjatywę tylko tak przez internet w rozmowie potrzebuje jednak niewielkiego zaangażowania z waszej strony :)
@AnonimoweMirkoWyznania: Jak ktoś zmienia temat lub urywa rozmowę w momencie wspomnienia o ewentualnym spotkaniu, to wiesz, że jest tam tylko dla atencji.
Jakie przesłanki świadczą o dużej dojrzałości emocjonalnej, uczynności i czułości kobiet na portalach randkowych?
Moje doświadczenia z #tinder pokazały, że są pewne cechy i znaki, które sugerują wysokie prawdopodobieństwo niestabilności i niedojrzałych, atencyjno-żenujących zachowań ze strony dziewczyn. Zaliczam do nich m.in. psie mordki na snapie, mnóstwo selfie/zdjęć jedzenia na Instagramie, roszczeniowe opisy (minimalny wzrost, nie piszę pierwsza), zdawkowe odpowiedzi, bardzo kontrowersyjny wygląd czy ubiór. Naturalnie nie oznacza to, że dziewczyna z kolczykiem w nosie, zielonymi włosami czy posiadająca 20 zdjęć makaronu z sosem Knorr będzie miała określone negatywne cechy, ale wskazuje to na dużą szansę ich posiadania.
Czy udało wam się odkryć w praktyce, jakie subtelne elementy wypowiedzi czy prezencji przekładają się na zwiększone szanse rozmawiania z dojrzałą osobą na poziomie, którą interesują pasje i więź, a nie status czy chęć dowartościowania się? Pytam, ponieważ opisy pełne zainteresowań i deklaracje zainteresowania poważną, obustronnie zaangażowaną relacją w ogóle nie działają. Miałem już kilka ciekawych rozmów, gdzie padały wyważone komplementy z obu stron i wydawaliśmy się bardzo kompatybilni, a tu nagle usunięcie z par.
#podrywajzwykopem #pytanie #badoo #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #niebieskiepaski
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
@AnonimoweMirkoWyznania: brak konta na takowych.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Łatwo dostrzec taką sytuację, staramy się zagadać - sugerujemy tematy, pytamy, zachęcamy do rozmowy a w zamian dostajemy jedno, max dwu-zdaniowe odpowiedzi, czasem po prostu odpowiedź, czasem zdawkowa bez emocji.
Za to dziewczyna nigdy nie zapyta, nigdy nie zasugeruje tematu, nie napisze pierwsza, nic. Można to porównać do rozmowy z automatem.
Dopisze ciekawostkę, że nie zawsze to oznacza że laska jest niewarta, bo ostatnio właśnie pisałem z taką, ale jeden telefon rozwiał wątpliwości - gadało się normalnie, umówiłem się, a ona po prostu nienawidzi pisać smsmów :>