Wpis z mikrobloga

Mam stronę na której jest 100 obrazków wczytywanych na raz. Tak ma być i tu nic nie zmienię. Chciałbym natomiast przyśpieszyć ładowanie tej strony przez zastosowanie kilku subdomen:

img1.domena.pl
img2.domena.pl
img3.domena.pl
img4.domena.pl
img5.domena.pl

Chciałbym, aby wszystkie subdomeny wskazywały na ten sam folder na serwerze, a przeglądarka wczytywała 5x więcej obrazków jednocześnie. Nazwę subdomeny będę doklejał do linków w pętli foreach po kolei. Ma to sens? Jak skonfigurować te subdomeny, aby pobierały pliki z tego samego folderu? Mam #hosting #linuxpl

#webdev
  • 12
@chester: technologicznie nie mam z czym szaleć, bo to są po prostu aukcje na allegro pocięte w photoshopie ( ‾ʖ̫‾)
allegro nie pozwala nawet stosować jednego zbiorczego pliku i przesuwać go w CSS (zapomniałem ja ta technika sie nazywa) więc requestów leci cała masa i aukcja ładuje się dosyć wolno. W dużych miastach internet >20MB/s to już niemal norma, więc chociaż dla nich mógłbym coś zrobić.
@Wychwalany: ale darmowe cloudflare mozesz zapiac na swojej domenie, a jak juz sie upierasz to wilcard w ustawieniach apacha oraz konfigu DNS i mozesz cokolwiek jako subdomene a i tak bedzie wskazywalo na folder domeny