Aktywne Wpisy
Dlaczego niebiescy mają takie parcie na hajs i sukces tudzież rozwój osobisty? Zamiast posiedzieć spokojnie w weekend, odpocząć, zająć się swoimi hobby, to nie, hajs hajs hajs, więcej, jeszcze więcej. Ma hajs, to wciąż za mało, jeszcze drugie źródło dochodu by się przydało. Jak ma jeszcze więcej, to przecież można zmienić samochód na lepszy, większy, droższy, uj że obecny działa i ma się dobrze, albo kupić drugi dla picu, by "somsiedzi zazdrościli".
IIWSwKolorze1939-45 +112
Witam wszystkich. Słowem wstępu: niektórzy starsi wykopowicze może pamiętają moje wpisy postowane przez @Mleko_O pod tagiem #iiwojnaswiatowawkolorze. Wpisy, jeśli się przyjmą, będą ukazywać się codziennie pod tagiem #wojnawkolorze
Ponieważ zbliża się 80. rocznica ludobójstwa Polaków na Wołyniu dokonanego przez OUN i UPA, zauważyłem, że coraz częściej w dyskusji pojawiają się różnego rodzaju przekłamania i mity, które mają na celu wybielić, albo choćby częściowo usprawiedliwić Ukraińców i przerzucić odpowiedzialność na ofiary. Sugerują
Ponieważ zbliża się 80. rocznica ludobójstwa Polaków na Wołyniu dokonanego przez OUN i UPA, zauważyłem, że coraz częściej w dyskusji pojawiają się różnego rodzaju przekłamania i mity, które mają na celu wybielić, albo choćby częściowo usprawiedliwić Ukraińców i przerzucić odpowiedzialność na ofiary. Sugerują
img1.domena.pl
img2.domena.pl
img3.domena.pl
img4.domena.pl
img5.domena.pl
Chciałbym, aby wszystkie subdomeny wskazywały na ten sam folder na serwerze, a przeglądarka wczytywała 5x więcej obrazków jednocześnie. Nazwę subdomeny będę doklejał do linków w pętli foreach po kolei. Ma to sens? Jak skonfigurować te subdomeny, aby pobierały pliki z tego samego folderu? Mam #hosting #linuxpl
#webdev
Komentarz usunięty przez autora
@Wychwalany: Jenak jeżeli w twojej sytuacji chodzi o obrazki, nawet takie ~150KB to rozdzielanie ich na domeny nie ma sensu bo i tak te pare milisekund zaoszczędzone na handshake nie będzie widoczne podczas pobierania bo z pewnością natrafisz na limit przepustowości łącza przy 15+ obrazkach na raz.
Zadbaj o silne ustawienia cache na serwerze i może pomyśl o lazy-loading, skoro już koniecznie musisz pozostawić 100 obrazków
allegro nie pozwala nawet stosować jednego zbiorczego pliku i przesuwać go w CSS (zapomniałem ja ta technika sie nazywa) więc requestów leci cała masa i aukcja ładuje się dosyć wolno. W dużych miastach internet >20MB/s to już niemal norma, więc chociaż dla nich mógłbym coś zrobić.
@breja: czy da się to zrobić na hostingu sharowanym? Tu mam tylko dostęp do plików typu .htaccess. A CloudFlare już podpinam.