Wpis z mikrobloga

@BJXSTR: np te opisy w stylu słodkie kawowe z nutką dekadencji lekko cierpkie, wyraźnie czuć aromat mięty itp przecież to alkohol z dodatkiem aromatu koniec końców, to tak jak dorabiać otoczke do palenia papierosów
@jormungand87 przeciez piwo w danym stylu np. Stout mozna uwarzyc na tysiac roznych sposobow (receptura, temperatura zacierania slodow, temperatura fermentacji, dodatki, sprzet i wydajnosc itd.) i kazdy z tych czynnikow ma znaczenie w efekcie koncowym piwa. Dlatego podawanie aromatow, smakow, tresciwosci piwa ma sens bo praktycznie kazde piwo jest inne nawet w tym samym stylu.
@jormungand87: różnica pomiędzy ludźmi którzy "pijąc piwo dorabiają do tego jakąś otoczkę" jest taka jak pomiędzy kustoszem który jada wykwintne dania w restauracjach z gwiazdką Michelin, a typowym gościem który zadowala się Big Maciem z McDonalds ( ͡° ͜ʖ ͡°)