Aktywne Wpisy
yawoor724 +89
ehh człowiek stary a głupi,
jakieś pół roku temu odstawiłem całkowicie a-----l i to była doskonała decyzja - lepszy sen, waga i umysł szybszy. Generalnie super odczucia i w weekend czy imprezy mnie nie kusi. Jedynie co jakieś 2 miesiące przychodzi jakiś dzień że mam nastrój na piwko i gierki jak za dawnych studenckich lat i wypijam 3-4 po czym czuje się okropnie dzień później i kilka tygodni mam wstręt. Tak się
jakieś pół roku temu odstawiłem całkowicie a-----l i to była doskonała decyzja - lepszy sen, waga i umysł szybszy. Generalnie super odczucia i w weekend czy imprezy mnie nie kusi. Jedynie co jakieś 2 miesiące przychodzi jakiś dzień że mam nastrój na piwko i gierki jak za dawnych studenckich lat i wypijam 3-4 po czym czuje się okropnie dzień później i kilka tygodni mam wstręt. Tak się

maciekqtno +1458
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Powiedzmy, że mam dwa zasoby: Users i Articles. Articles stanowią podzasób Users.
Chcę żeby ścieżka /home wyświetlała wszystkie artykuły użytkownika, który jest w danym momencie zalogowany. Próbowałem różnych kombinacji, ale za każdym razem problemem jest brak id użytkownika w ścieżce. Nie mam już pomysłu na to jak skonstruować route żeby /home korzystał z podzasobu należącego do Users. Oczywiście mógłbym umieścić get 'home' => ... wewnątrz zasobu Users, ale wtedy będę miał ścieżkę /users/:id/home, a mi zależy na samym /home.
Jak żyć? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#rubyonrails #rails #ruby
a więc wszystkie artykuły currentuser (zakładam, że masz taki obiekt)?
W routes get '/home' => 'kontroler#user