Wpis z mikrobloga

@joski: Mam one plus two. Od OOs 3.0 zero problemów z płynnością. Identyczna sytuacja na H2OS i CM13(obecnie używam CM13 z boeffla kernel i jestem w stu procentach zadowolony). Aparat średni. Ale jeśli miałbym wymieniać teraz telefon to i tak został bym przy oneplus. Poza tym czytniki linii papilarnych działa bardzo szybko.

//EDIT: CM13 jest już official.
@GaHee: @dave8: zastanawiam się który z tych telefonów będzie miał lepszy aparta, zdecydowanie lepszy od p9 lite? bo bateria to strasznie N5X odstaje bardzo
@GaHee: polować na nówkę czy dużo taniej kupie używane? kupie gdzieś w Polsce ten telefon ?
@joski: 1429 nowy, allegro czasami śledzę czy ktoś wystawia. Nie ma problemu z wysyłką oneplus, bo oni gdzieś z europy chyba wysyłają. Ja swojego kupowałem używanego(3 tygodnie miał) na Allegro, za 1500. Na allegro obecnie brak ofert.
@joski: OP2 ma najgorszy aparat z tych co wymieniłeś, reszta porównywalne. OP2 ma największa baterie, ale jest najstarszy. Natomiast Nexus 5X zaraz dostanie Androida N OTA, na Xiaomi może kiedyś wyjdzie N (jak sobie sam zainstalujesz), a pozostałe raczej nigdy nie dostaną (chyba że bedziesz kombinować z nieoficjalnymi ROMami). Nexus i Huawei mają podobne ceny i są łatwo dostępne z dystrybucji europejskiej z gwarancją itp, pozostałe już gorzej. W benchmarki nie
@joski: Jeśli chodzi o soft to N5X ma dużo lepszy i nowszy, parametry sprzętowe ma podobne, a baterię lekko słabszą od P9. Wykonanie obu jest solidne, chociaż LG chyba lepsze. N5X nie ma karty SD ale jest wersja 32GB. A więc ogólnie kwestia gustu, ja jednak wolę LG niż Huaweja :)
@joski: Xiaomi jest niezły, ma dobry aparat i baterię. Jest natomiast słabiej dostępny w PL, bo trzeba sprowadzać z Chin. Dlatego jest problem z gwarancją i serwisem oraz spore ryzyko oszukania. Egzemplarze dostępne z PL są sporo droższe, ok 1600zł. Trzeba tez się od razu bawić w ręczne wgrywanie ROMów, bo ten chiński soft jest bezużyteczny. Dlatego wybrałem Nexusa.