Aktywne Wpisy

EnzoMolinari +70
Zrozumiecie kiedyś warszawskie dzbany, że Wrocław nie ma nic wspólnego z Górnym Śląskiem (potocznie nazywanym Śląskiem) oprócz druzyny piłkarskiej, która się tak niefortunnie nazywa? Kopalnie węgla, ślonska godka i disco polo ze starymi wąsiurami z october festu to totalnie nie ta bajka.
#powodz #wroclaw #slask
#powodz #wroclaw #slask

duzy_krotki +378
Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.
#powodz
#powodz

Na Facebooku rozmawiałem ze znajomym, który wyjechał do Szwecji i pracuje tam. Jedzie do Polski odwiedzić kumpli. Przez godzinę rozmawialiśmy sobie, gdzieś tak w trakcie dowiedziałem się, że zarobił w przeliczeniu na złotówki 8000 zl. Kolega zaprosił mnie na spotkanie, gdy będzie w Polsce. Ze względu na mój niewielki wiek (20 lat) powiedziałem rodzicom, że tego dnia wychodzę, bo znajomy wraca z Szwecji. I tu zaczyna się dialog:
–A co robi w Szwecji?
–Ma rodziców tam, teraz pracuję.
–A ile zarabia?
–W przeliczeniu na złotówki 8 tys. A czemu się pytasz?
–Nowobogacki k---a, w dupie miał Polskę i pojechał robić zagranicą
Brak słów, mój ojciec jest tchórzem, który nie potrafi poprosić szefa o podwyżkę i nadal zarabia 3000 zł., podczas gdy jego znajomi w firmie dostają 3500-4000. I jednocześnie ma ból d--y, że ktoś zarabia więcej od niego pomimo tego, że jest 2x młodszy. Mieć ból d--y o to, że znajomy, który ma 20 lat poradził sobie… #j--------e #stereotypowjanusz #zkimjamuszezyc #truestory
A ojca i tak szanuje, ale przywary trzeba wskazywać.
@Marian_Pazdzioch: pod takimi tagami ? oki eot