Wpis z mikrobloga

To obraz z kamerki pokazującej rynek we Wrocławiu i powiem wam, że Polska to spoko kraj. Nawet jak ktoś zarabia te dwa koła to jakoś zwiąże koniec z końcem, a jak już para żyje razem to mają 4 koła. Oczywiście są w Polsce ludzie żyjący za kilkaset złotych, czy bezdomni ale takie zjawisko występuje wszędzie. Ostatnio zauważam pozytywne zmiany w Polsce, mówię tu o perspektywie ostatnich lat. Knajpy pełne ludzi, dobre samochody na drogach etc., jeszcze może nie tak uśmiechnięci jak na zachodzie, ale kiedy pokolenie obecnych 20-35 latków już jest inna, takie mniej zakompleksione względem tego mitycznego "zachodu". Piszę to z perspektywy Wrocławia i zdaję sobie sprawę, że to #nadmiasto i są w Polsce małe miejscowości, wioski no, ale nikt nikomu nie zabrania przenieść się do dużego miasta, czy na obrzeża, a niektórzy po prostu wolą małe miejscowości i wsie bo te też mają swój urok.

#wroclaw #polska
A.....k - To obraz z kamerki pokazującej rynek we Wrocławiu i powiem wam, że Polska t...

źródło: comment_ueMXOHPf8HZkdKTPrkuk7j94GgsFhIP1.jpg

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
@Aidenek: Myślę, że wystarczy spojrzeć chociażby na Woodstock (lub ŚDM) - czy mamy się czegokolwiek wstydzić przed tymi tłumami obcokrajowców? To właśnie odgłos piania zachwytu wydobywa się z tej drugiej strony. Polska powoli zaczyna być równana z synonimem słowa "spoko".
  • Odpowiedz
@Aidenek: Wrocław nadmiasto, o LOL, bez przesady, pełno menelstwa. Do miłośników Wrocławia, tak wiem w innych miastach też menelstwo, ale ja polemizuję z tym, że to nadmiasto, chyba, że nadmiastem określamy te z zajebistym PRem...
  • Odpowiedz
@Aidenek: Zgadzam się w stu procentach :) Patrzę na piękny, nowoczesny, taki europejski Wrocław i zastanawiam się gdzie ta Polska w ruinie. Na pewno nie tutaj ;)
@quit13: urodziłam się we Wrocławiu, w żadnym polskim mieście nie czuję się tak dobrze jak tutaj. I czytając takie wpisy jak Twój zastanawiam się czy to ja mam przekłamany obraz przez to, że stąd pochodzę i tu mieszkam czy naprawdę Wrocław jest "inny"
  • Odpowiedz
@Aidenek: pracuję w norwegii
za kasę która dla norków jest śmieszna jestem w stanie wynając sobie na prawdę #!$%@? mieszkanie ew. pół domu
mam na żarcie, trochę przyjemności i jeszcze dam radę sporo odłożyć

ale...
pier*ole ten kraj na dłuższą metę... dorobić się tutaj z 5lat max i spadać z tej przemokniętej pizgawicy...
Polska jest piękna, moje kochane beskidy są piękne... trójmiasto,wrocław,poznań,kraków,warszawa, łódź, sandomierz,zamość i wiele więcej są piękne...

mówię wam
  • Odpowiedz
@Aidenek: 4 koła na dwie osoby to jest dużo? To jest granica ubóstwa, szczególnie w takim mieście jak Wrocław.

Śmiechłem też z tego nadmiasta. Korki, syf, żule. No, ale w zamian możesz poimprezować na niepolda xDDD
  • Odpowiedz
@quit13: a w sumie fakt, nigdy nie zwróciłam na to uwagi :D ale gdy na jakiś czas wyprowadziłam się gdzie indziej to szybko poczułam brak rzeki w pobliżu - powietrze wydawało mi się jakieś za suche, brudne, brakowało tej świeżości i chłodu od wody.
  • Odpowiedz