Wpis z mikrobloga

#sdm to jednak jedna z najlepszych rzeczy jakie ostatnio się w Krakowie wydarzyły. Wystarczyły dwa dni (jeden w strasznej #nowahuta i drugi na #rynekglowny) abym zmienił zdanie o 180 stopni. Ilość osób, które przyjechały do Krakowa jest oszałamiająca jednak... są to osoby tak radosne, tak pozytywnie nastawione, że aż nie chce się żeby wyjeżdżały. Zaczynając od rodzin z dziećmi i kleru kończąc na młodych, którzy przyjechali się tylko bawić.

Tyle #highfive co dzisiaj nie przybiłem przez całe swoje życie. Tyle dobrego o #polska i #krakow nie usłyszałem nigdy (tak samo "viva la polonia"). Tylu osób nigdy nie przywitałem w Krakowie. Nigdy tyle razy nie usłyszałem "Polak, Węgier - dwa bratanki" (i to wypowiedzianych tak, że za każdym razem myślałem, że to Polacy a nie Węgrzy).

Jestem pewny, że ta inwestycja się zwróci. Mogę się założyć, że sporo tych osób wróci do nas, jak nie do Krakowa to gdzieś indziej.
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ekstra_koles_xd: mówiłem bardziej o przyjezdnych. Ludzi z Krakowa dość ciężko spotkać, ale częściowo pewnie masz rację - są oni jednak teraz w stanie zobaczyć jakby to mogło wyglądać.

Kto wyjechał z Krakowa na ten czas niech żałuje, świetnie można zobaczyć jakby Kraków wyglądał gdyby był wielką metropolią i jak może być przyjemnie. Ogromnych utrudnień też nie ma - #mpk kursuje 10 razy częściej.
  • Odpowiedz
@simivv: Wszystko spoko, ale ja nie chcialem sie dokladac do imprezy grupy ludzi, a musialem, bo to bylo z moich podatkow. Zwroci sie? Byc moze, ale te pieniadze mozna bylo lepiej zainwestowac - bez takiego ryzyka.
  • Odpowiedz
  • 0
@simivv wydano tyle pieniędzy, że mało orawdopodobne, żeby kiedykolwiek się zwróciło. Ale trzeba przyznać, że impreza jest sympatyczna.
  • Odpowiedz
@simivv: Utrudnień na drogach nie ma, bo spora część mieszkańców wyjechała. Na parkingu pod blokiem gdzie mieszkam jest przez cały tydzień 1/3 samochodów co zwykle. Mój pracodawca zamknął biuro i muszę pracować z domu. Podejrzewam ,że jest sporo takich osób. Gdyby mieszkańcy nie wyjechali nie byłoby tak fajnie. PS. Wczoraj widziałem że na Jana Pawła na prawym pasie gdzie stoją autokary zrobiły sie spore koleiny w miejscach gdzie stały. Droga
  • Odpowiedz