Aktywne Wpisy
Valorcrest +497
UWAGA!
Wychodząc rano po bułki zauważyłem niemiecką ciężarówkę wypełnioną odpadami niebezpiecznymi oraz gościa, który nucąc niemiecki hymn w pośpiechu przerzucał odpady do pobliskiego nieużytku.
Na całe szczęście w ukryciu zrobiłem kilka zdjęć i zastanawiam się komu dalej zgłosić ten fakt.
#zielonagora #takbylo
Wychodząc rano po bułki zauważyłem niemiecką ciężarówkę wypełnioną odpadami niebezpiecznymi oraz gościa, który nucąc niemiecki hymn w pośpiechu przerzucał odpady do pobliskiego nieużytku.
Na całe szczęście w ukryciu zrobiłem kilka zdjęć i zastanawiam się komu dalej zgłosić ten fakt.
#zielonagora #takbylo
Vahn +2
@NarNarew: A to w ostatnim czasie wyszło coś nowego co by deprecjonowało kreacjonizm? Nie jestem kreacjonistą, ale ta, powiedzmy teoria, jest chyba tak samo prawdopodobna jak 10, 20 czy 100 lat temu (jakkolwiek nikłe to prawdopodobieństwo by miało nie być)?
@narkotyki: to nie teoria.
Btw: "doktor fizyki" mówiący o kreacjoniźmie?!
@dertom: E... Z całym szacunkiem ale jedno z drugim ma się jak pięść do oka. Kościół i nauka?!
Z całym szacunkiem ale jedno z drugim ma się jak pięść do oka. Kościół i nauka?!
@defoxe: ale dlaczego? KK był depozytariuszem nauk starożytnych po upadku Rzymu. Działa Obserwatorium Astronomiczne w Watykanie, np wspomniany przez mnie prof Heller
Komentarz usunięty przez autora
@dertom: chłopie, ja jestem agnostykiem stwierdzam tylko fakty. KK uznaje ewolucję i tyle.
@dertom: No popatrz ty się... A na stosie to palił za co? A książki to palili bo im zimno było?
U mnie koło domu też działa, no i co z tego?
@defoxe: to że działają normalnie w świecie nauki, podobnie jak ateiści i nie piszę tylko teologii, bo dotyczy to też nauk ścisłych.
@defoxe: jedno drugie wyklucza? Tani chwyt erystyczny z Twojej strony. Mamy do czynienia z organizacją działającą od 2
@dertom: Trudno... Kopernik jak rozumiem działał pod patronatem kościoła?
Hm... I jakoś większość czasu spędzili na utożsamianiu postępu z szatanem.
Czyż nie? Jak reagowano na fakt iż człowiek niekoniecznie jest najdoskonalszą istotą? Jak reagowano na fakt, że Ziemia nie jest centrum wszechświata?
@defoxe: te i inne to bzdury niesamowite, nawet sprzeczne z wykładnią teologiczną. To są pytania podbudowane złośliwością. Nie widzę celu w kontynuowaniu takiej rozmowy.
@dertom: No wiadomo... ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)