Wpis z mikrobloga

#cisco #ccna #nauka #it

Zamierzam uczyć się do CCNA, prawdopodobnie z podejściem do egzaminu.

Mam kursy: CBT Nuggets - Cisco CCENT CCNA ICND1 100-101 CCNA ICND 2 200-101
UDEMYCISCOCCNA200120LABSGATEWAYTOSUCCESS_TUTORIAL

Starczy po przyłożeniu, ogarnięciu i porobieniu ćwiczeń na zdanie egzaminu, czy polecacie coś jeszcze?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@barto125: Nie da rady z samych kursów, musisz przeczyć jakieś książki. Polecam oficjalne z Cisco oraz dwie inne do CCNA których autorem jest Todd Lammle.
  • Odpowiedz
@barto125: Niedawno cisco wydało nowa wersje kursu CCNA v6 wiec egzamin od 20 sierpnia 2016 bedzie szóstej wersji. Miej to na uwadze i ucz sie juz z nowych materiałów, polecam Cisco Press (albo ICDN1 i 2 100-105 albo CCNA 200-125). Polecam iść na kurs, jestem na kursie i zupełnie inaczej wyglada nauka, jak nigdy nie konfigurowales fizycznych urządzeń to polecam, nie wszystkie rzeczy przetestujesz na Packet tracerze
  • Odpowiedz
@verth: Tak, mam to na uwadze.
Niestety kurs odpada - mało czasu, a sam mogę spokojnie w pracy się uczyć.
Sprzęt, są jakieś laby po 200 zł na allegro może kiedyś zakupię.
  • Odpowiedz
@barto125 Nic nie kupuj. Wszystko masz w necie. Nie zdążysz się przygotować do 20 sierpnia i nie mówie tego, że jestem cham i polaczek ale dlatego, że tego materiału jest wbrew pozorom dużo. Dodatkowo musisz koniecznie labować. Jest masa narzędzi: Packet Tracer, GNS3, Virl. Scenariusze znajdziesz przy pomocy google. Podobnie jak i książki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz