Wpis z mikrobloga

@szwedes: nie jestem z IT, ale macie w każdym razie najlepsze oferty w Polsce za to w stanach nie zarabiacie 1/3 tego co lekarze i duża część innych specjalizacji, specyfika zdalnej pracy

także jeśli patrzysz na sam hajs i przyjemną pracę, to lepiej pójść w jakieś cięższe studia jak fizyka, za granicą wielki hajs, a praca ciekawa, brak wyjazdów jak u SAP-owców, trzeba się dobrać pod swoje możliwości i oczekiwania
  • Odpowiedz
@studentskyyy: co ty mi ze stanami wyjezdzasz xd mysle, ze po SGH jest tak samo realne pracować w USA, jak po innych studiach w Polsce. Już nie wspominając o tym, że naprawdę sporo absolwentów SGHu idzie do Londynu do IB, gdzie na dzień dobry dostaje 30k zł, jak już tak przeliczamy
  • Odpowiedz
@szwedes i wcale nie ma znaczenia Twój kierunek? Sam dyplom sgh i jest super? Każdemu studentowi się tak mówi, póki nie zderzą się z rzeczywistością, szczególnie w handlu gdzie trzeba sprzedawać właśnie dobre historyjki
  • Odpowiedz
@studentskyyy: Wiadomo, że nie każdy ma super, trzeba się postarać: działać, łapać kontakty i doświadczenie przez udział w jakichś programach/spotkaniach organizowanych przez firmy, albo po prostu mieć wysoką średnią.
Ale co SGH wyróżnia od innych, to jest to, że wszyscy to robią, jest mnóstwo okazji do takich rzeczy, a uczelnia nie robi problemów. Tu po prostu nie da się beztrosko p-------ć 5 lat nie myśląc o tym, co po studiach,
  • Odpowiedz
@plumkajacy_kalafior: a teraz zobacz ile jest w wawie uczelni ekonomicznych i czemu tylko SGH jest w rankingach i to na 1 miejscu. Bo jest najlepsza. Jest dużo uczelni w wawie ale co z tego jak większość jest gównianych
  • Odpowiedz
@studentskyyy: co to za kierunek, ze 7k po inz samym?

@Dzonzi: nie koniecznie najlepsza, a ma najlepsza renome. To dwie rozne rzeczy. Chociaz bardzo prawdopodobne, ze faktycznie najlepiej przygotowuje studentow
  • Odpowiedz
@Dzonzi instalacje, oczywiście mam też rzeczy do robienia przy kompie, ale tu sobie coś podłącze, tu pojadę, gdzie indziej pogadam, tu oprogramuję, nie gonią mnie dedlajny, nie męczy mnie korpo, takie tam, no stress
  • Odpowiedz
@Dzonzi np. taki fizyk w medycynie, lub przy pomiarach radiologicznych, pracujesz po 6 godzin, luźna robota, ale studia ciężkie, budownictwo w Katarze póki co jest fajne, w każdej branży można się odnaleźć, tylko w większości zostanie specjalistą wymaga paru lat pracy, a informatycy mają od zaraz to przyznaję, coś za coś
  • Odpowiedz