Wpis z mikrobloga

@DywanTv: Jest od groma wolontariuszy którzy wszystko Ci wskażą, dworzec PKP jest rzut beretem od rynku głównego i Błoń - nie zastanawiaj się tylko jedź, wydrukuj jakąś mapkę centrum Krakowa z sieci i bez problemu sobie poradzisz.
@DywanTv: Miasto jest dość proste masz aplikację "jak dojadę" wpisujesz gdzie jesteś (albo po GPS) i piszesz gdzie chcesz jechać - bardzo intuicyjna itd. Do tego mapki do SDM (bardzo dobre) masz na kazdym siedzeniu w tramwaju czy autobusie. JEDYNE CO to spodziewaj sie duzo na nogach bo nawet tramwaje stoją w dłuuuugich korkach utworzonych przez samych siebie :)

Normalnie (miejsca eventów SDM):
Z Dworca na Błonia ok 30 min
Z
@DywanTv: Tego dokładnie nie wiem, wiem że na całe SDM jest jeden (kupujesz raz) bilet za 15zł na wszystkie linie i dnie (TANIO!). Co do podróży z buta.... No na błonia dojdziesz śmiało, pewnie w 2h, do Łagiewnik w 4-5 (robi się już ała), do Brzegów ? możesz się nie wyrobić :)
@DywanTv: Na przystankach (większości, na końcowych/początkowych i tych większych) stoi automat można płacić kartą i gotówką. Są też automaty w tramwajach i 90% autobusach, ale wątpie żebyś się dopchał - polecam też aplikację SKYCASH mozesz z niej kupować bilety. Bilet na SDM kupujesz raz i nie kasujesz go! Trzymasz przy dupie do ew kontroli (ciekawe czy bedzie chociaz jedna xd)
@DywanTv: Ogólnie w kioskach jest ciężko z biletami (normalnie) jak w SDM - nie wiem, ale automaty na przystankach sa naprawdę prawie wszędzie, wiec izi.

@skyluker: Ale o jakim mieście piszesz ? Nie wprowadzaj w błąd. Odległość (przyjmujac że pójdzie ja po sznurku) to blisko 4km (3,6) więc już masz 50 minut, do tego organizacja (światła, korki, ruch, policja, tłok). Druga sprawa, na Błonia jedzie tramwaj, a do Brzegów nie