Aktywne Wpisy
wilk633 +98
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Wrrronika +7
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu pewien pomysł na aplikacje. Jako, że programuję już wiele lat różne aplikacje dla różnych firm, myślę że wreszcie mógłbym zakodzić coś dla siebie i dla Was. Aplikacja dla motocyklistów, ja wiem, wiele jest takich, ale każda posiada co innego co chcę, a połowa nawet nie działa na moim LG Joy (tak, wiem złom, ale taki mam i innego nie będę miał) :(
Inspiracje:
- Navime Sports Tracker - fajny polski tracker, ale potrafi się wywalić, opcja na żywo nie działa (testowane niedawno)
- Glympse - niedawna inspiracja, polecał @kendi w dyskusji ze @Stitch, generalnie udostępniasz swoją lokalizację
- MotoSave - fajna aplikacja od Pana Grzegorza Małopolskiego, jednak nie mogę jej zainstalować (podobno brak latarki w tel) a autor nie ma dość czasu by poprawić (nie mam żalu)
- Waze - wspólne trasy
Moje pomysły:
1. Podstawowe funkcjonalności
- zapis pozycji/trasy na żywo na serwer/gpx
- udostępnianie pozycji/trasy anonimowo (link) bądź innym użytkownikom w systemie
- pokoje/grupy/zespoły udostępniające sobie nawzajem pozycje, na wszelkie moto-wypady
2. Dodatkowe funkcjonalności
- działanie w tle
- alarm (sms do kontaktu) w przypadku braku aktywności (0km/h przez X minut)
- alarm (sms do kontaktu) przy wykryciu dużych przeciążeń za pomocą czujników telefonu (jak w czarnych skrzynkach samochodowych)
3. Możliwe funkcjonalności ale tylko po spełnieniu 1 i 2
- udostępnianie przejechanej trasy online
- zapis czasu i prędkości podczas przebytych tras
Co o tym myślicie, jakby coś takiego pojawiło się na play store (ajfonowców przepraszam, niestać mnie na urządzenie, ani na licencje) bylibyście chętni do korzystania?
Wołam #motocykle i #skutery gdyż tu raczej aplikacja jest dedykowana (może kiedyś rowery, ale nie jestem pewien)
- móc wysłać komuś linka z aktualną pozycją anonimowo
- móc wysłać komuś linka z aktualną pozycją na moim profilu (jeśli udostępniam publicznie)
- móc stworzyć "grupę" na wszelkie wyjazdy (zakładając że inni kierownicy też mają tę apkę) tak by wzajemnie widzieć swoje pozycje
- wysłać sms w przypadku gleby z automatu
No i minimalistyczna strona wysyłająca pozycję pójdzie chyba na każdym telefonie.
Przy okazji, odnośnie funkcjonalności, zastanawiałem się nad dodaniem u siebie opcji robienia zdjęcia co kilka/naście/dziesiąt sekund i wysyłania ich na
co do zdjecia, narazie odpada :) bo za AWSa bede placil poki co z wlasnej kieszeni, ale pomysł do zastanowienia na przyszlość
navigator.geolocation.getCurrentPosition(function (location)
{
var data=new
A nie-androidowa Java, w której wieki temu robiono gry? Istnieje toto jeszcze na smartfonach, czy już odeszło w zapomnienie?