Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
tl;dr mimo, że jestem dorosła to boję się sama zasypiać i przebywać w domu wieczorem. Boję się nie tylko złodziei, ale i...duchów.

Mam wstydliwy problem i proszę, żeby nikt nie wyśmiewał tego.
Jestem już dorosła i od niedawna mieszkam sama. Niestety, ale od przeprowadzki ,,na swoje" boję się sama zasypiać.
Nawet nie tylko zasypiać, ale od momentu jak zrobi się ciemno na dworze ja muszę włączyć telewizor żeby się nie bać.
A czego się boję? Sama czasami nie wiem. Boję się, że ktoś wkradnie się do mieszkania, więc często po włączeniu telewizora wyłączam go żeby słyszeć czy ktoś nie kręci się obok moich drzwi. Za każdym razem jak przechodzę obok drzwi zaglądam przez wizjer czy ktoś się nie kręci na klatce.
Gdy nie byłam sama nie miałam problemu z zasypianiem. Wystarczyło 10 minut a ja już się przekręcałam na drugi bok podczas snu.
Teraz odczuwam strach. Czasami powody są absurdalne bo boję się nie tylko złodziei, ale i duchów. Jako dziecko się ich bałam i teraz odezwało się to gdy jestem już dorosła.
Nie wiem czy z tym jakoś można walczyć? Przeszkadza mi to bo nie potrafię zasnąć jak kiedyś, budzę się niewyspana przez krótki sen.
Jestem dosyć strachliwa. Jeszcze będąc u rodziców w domu, gdy ktoś niespodziewanie wszedł do mojego pokoju ja gwałtownie wzdrygałam a przecież wiedziałam że nie jestem sama i może do mnie zajrzeć rodzeństwo lub rodzice.
Nie wiem czy jest jakiś sposób na pozbycie się ,,bania się" wszystkiego?
Zamieszkanie z kimś odpada. Znajomi nie potrzebują wynajmować ode mnie pokoju a na ,,posiadanie" chłopaka się nie zanosi ;-)
Zwierzęta też nie pomogą, bo ja nie jestem w stanie wygospodarować czasu dla małego czworonoga.
Jakieś pomysły? :-(

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
  • 21
a na ,,posiadanie" chłopaka się nie zanosi

@AnonimoweMirkoWyznania: Można to zmienić :D

Jestem już dorosła i od niedawna mieszkam sama. Niestety, ale od przeprowadzki ,,na swoje" boję się sama zasypiać.

@AnonimoweMirkoWyznania: Też tak miałem, poradziłem sobie z pomocą stworów ze zdjęcia

muszę włączyć telewizor żeby się nie bać.

@AnonimoweMirkoWyznania: Ja włączam seriale do poduszki lub filmy.

Jakieś pomysły? :-(

@AnonimoweMirkoWyznania: Niestety nie, ale #insystemwujekdobrarada powie, że idzie się
insystem - > a na ,,posiadanie" chłopaka się nie zanosi
@AnonimoweMirkoWyznania: Moż...

źródło: comment_ktd19EJddAEe8gcpRErZ5xvpeT1G01Vk.jpg

Pobierz
SystematycznaMaciora: Czasem też nachodzi mnie w nocy taki strach ale wtedy mówię sobie, że do mojego mieszkania żadne duchy i potwory nie mają wstępu i jestem tu całkowicie bezpieczna xD Wtedy od razu mi przechodzi i śpię spokojnie.

To jest anonimowy komentarz.
Zaakceptował: Asterling
OP: @insystem: @mersi:

Można to zmienić :D

znajdź chłopaka i problem rozwiązany

To, żeby było jaśniej napiszę wprost. Jestem brzydka. Dlatego się nie ,,zanosi".

Też tak miałem, poradziłem sobie z pomocą stworów ze zdjęcia

nie wiem czy mnie by to pomogło...To jakieś twoje zabawki z dzieciństwa? Ja już nie mam żadnych :-(

Ja włączam seriale do poduszki lub filmy.

Ja też, ale czasami nie mogę przez nie zasnąć bo
@AnonimoweMirkoWyznania: staw czoło problemom. Gdy będziesz sama w nocy, zapytaj - "jeśli jest tu jakiś duch, niech ujawni się teraz, albo nigdy nie uwierzę w żadne duchy!" Jeśli nic się nie stanie, to utwierdzisz się w przekonaniu, że one po prostu nie istnieją. Ale jeśli będzie inaczej... cóż... uciekaj! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
8080e641cf09: UzależnionyMarzyciel: Kup w aptece melatoninę. Jeśli nie pomoże, to psychiatra i jakieś leki. Poważnie, takie urojenia w tym wieku podpadają pod chorobę psychiczną.

Nie strasz mnie :-(
Jaka choroba mi grozi? :-(

@Asterling

Pewnie przesadzasz z tą brzydotą jak większość kobiet xD

Nie przesadzam. Jestem na tyle dorosła, że potrafię siebie obiektywnie ocenić.

Zaakceptował: Asterling
UzależnionyMarzyciel: Kup w aptece melatoninę. Jeśli nie pomoże, to psychiatra i jakieś leki. Poważnie, takie urojenia w tym wieku podpadają pod chorobę psychiczną.

Bez przesady, nie wszystko, co odstaje od normy to choroba psychiczna. Tu nie trzeba żadnego psychiatry, a to, czego doświadcza dziewczyna to nie są urojenia.

Do autorki: sporo osób tak ma, z wiekiem trochę łagodnieje. Taki typ wrażliwości - za to posiadacie sporą wyobraźnię. Kup neospasminę, pij jak się
OP: @rybitwa_:

Taki typ wrażliwości - za to posiadacie sporą wyobraźnię. Kup neospasminę, pij jak się zdenerwujesz. Poszukaj sobie w sieci ćwiczeń relaksacyjnych z oddychaniem.

Chyba tak właśnie ze mną jest. Nie dawno znaleźliśmy ze znajomymi jakiegoś człowieka leżącego pod śmietnikiem. Wszyscy uznali, że to pijak(co się okazało prawdą), mnie przyszło 150 innych pomysłów, łącznie z tym że to mogą być zwłoki. Zrobię tak jak napisałaś.

@AnonimoweMirkoWyznania: Znam ten ból. I też chciałbym znaleźć rozwiązanie ;/
Ja jak zostaje sam na noc to zamykam drzwi od pokoju i zastawiam je łóżkiem. Żeby mieć pewność, że nawet jak ktoś się włamie to będę bezpieczny bo do mojego pokoju się nie dostanie.
A duchów też się boje, i powyższe zabarykadowanie trochę na to pomaga. W razie gdyby duch pojawił się nagle, wewnątrz pokoju, ominąwszy moje zabezpieczenia to mam opracowaną