Wpis z mikrobloga

• 341
Kiedyś byłem u babci i jakoś rozmowa zeszła na temat piccy. Babci 87lvl nigdy nie jadła.

Dzisiaj ja odwiedzilem i zamówiłem bez informowania jej.
Babcia zdziwiona, ale zjadła 2 kawałki i bardzo jej smakowało.

Kiedys też wpadłem z winem babcia wypiła lampkę i jej smakowało, alkoholu też nie piła od lat :D

Mam spoko babcie, niech żyje jak najdłużej.

#feels #coolstory #truestory #pierwszyraz
kendi - Kiedyś byłem u babci i jakoś rozmowa zeszła na temat piccy. Babci 87lvl nigdy...

źródło: comment_7srjPIXTWOEKHrYZiSug1dggoNP4seph.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
@kendi: moja babcia lvl 94 sama robi "pice". Przepis dostała jako młoda panienka, od takiej pani co podrozowała dużo po swiecie. Jej pizza jest poprostu wyrosnietym plackiem drozdzowym z duzą iloscią cebuli, pomidorów i sera. I jest przepyszna. Pizza z przepisu z lat 40.
  • Odpowiedz
@kendi: super! Moja Babcia (lvl 85) i Dziadek (lvl 87) bardzo lubią pizzę i zawsze im zamawiam jak sie z nimi widzę, a Babcię z balkonikiem do samochodu i wiozę ja do lidla na wycieczke bo uwielbia szperac w dyskontach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@szatniarka: aż skomentuje, moja ma lidla 200m od domu jak zawsze jestem to pytam czy coś kupić lub czy chce iść. Często idziemy razem, ja 190cm babcia taka do łokcia z laska. Ostatnio zastanawialem się jak to wygląda z perspektywy innej osoby.

• Odpowiedz
@kendi: Szanuj babcię, żeby żyła jak najdłużej! Ja swoich nigdy nie poznałem i przy takich wpisach trochę feelsy mnie łapią, bo nigdy nie miałem okazji do uzyskania wspomnień o "Just Grandmother Things".
  • Odpowiedz
  • 0
@kendi: Tylko może o trawce to już lepiej z nią nie rozmawiaj przypadkiem ;)

@Dzyszla
Nie zaszkodziłoby jej. Mam nadzieję, że babcia w dobrym zdrowiu ale gdyby tak nie daj Boże coś bolało to blancik może tylko pomóc.
  • Odpowiedz
@Gronie: Podwyższona temperatura w płucach + zmniejszona ilość tlenu spowoduje z automatu potrzebę szybszego pompowania krwi. Oczywiście wszystko od formy zależy.

Ale generalnie moja wypowiedź miała charakter humorystyczny ;) Aż tak śmiertelnie poważnie to jej nie bierz, acz nie jest znów taką, którą bezkrytycznie można olać ;)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Dzyszla:
@Gronie:
Moja ma nadciśnienie więc odpada ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zresztą jak daje mi jakiś hajs na imieniny to mówi, żebym papierosów za to nie kupował xD
  • Odpowiedz