Mirki, ostatnio napisałem prostą grę edukacyjną(na razie jest w wersji beta). Program losuje dwie liczby i trzeba je jak najszybciej do siebie dodać lub odjąć(wybiera to się klikając "Select subtraction"). Gdy się dobrze odpowie, program wyświetli stosowny lomunikat i czas w jakim się odpowiedziało. Jeśli się źle odpowie, program wyświetli prawidłową odpowiedź. Rozmiar liczb wybiera się w "Select amount of digits". Przycisk "-" nad dużym przyciskiem służy do decydowania czy wprowadzona liczba jest dodatnia czy ujemna. Zapraszam do oceny :) http://przeklej.org/file/QcSOrs/What.Number.beta.exe #programowanie #programy #gry
Rozważ udostępnianie swoich programów jako kod źródłowy, poniważ będzie najwygodniej.
Unikaj udostępniania pliku exe. Tymbardziej bezpośrednio. Najlepiej w formie skompresowanej, ale i te często bywają skanowane. Np. to co udostępniłeś jest obecnie oflagowane jako zagrożenie i blokowane przed pobraniem przez Fajerfoksa oraz pewnie Google. Aby pobrać, trzeba wyłączyć blokowanie niebezpiecznych treści w przeglądarce.
Rozważ udostępnianie swoich programów jako kod źródłowy
@FNwsk: Pewnie to zrobię, muszę tylko pomyśleć na jakiej licencji ma być oparty ten program. I tak proste rzeczy z czasem mam zamiar pisać z użyciem jakiejś mulit-platformowej biblioteki, np. Qt. I funkcji system() nie użyłem, z resztą można sobie zobaczyć skan z Virustotal. Pisałem to z użyciem C++ Builder XE(wersja z 2010 roku) i nie wiem czy nie powinienem zaznaczyć jakiejś opcji
@amb97 Wygląda na to, że są dynamicznie łączone. Ale znajdź je, spakuj do jakiegoś archiwum i zostaw na jakimś serwisie przechowującym pliki. Jak je skopiuję to powinno tu zadziałać.
Program losuje dwie liczby i trzeba je jak najszybciej do siebie dodać lub odjąć(wybiera to się klikając "Select subtraction"). Gdy się dobrze odpowie, program wyświetli stosowny lomunikat i czas w jakim się odpowiedziało. Jeśli się źle odpowie, program wyświetli prawidłową odpowiedź. Rozmiar liczb wybiera się w "Select amount of digits". Przycisk "-" nad dużym przyciskiem służy do decydowania czy wprowadzona liczba jest dodatnia czy ujemna. Zapraszam do oceny :)
http://przeklej.org/file/QcSOrs/What.Number.beta.exe
#programowanie #programy #gry
@jesse__pinkman:
@WujaAndzej:
Podobno jak była młoda jakiś kumpel ją wepchnął do wody i trudno jej było wydostać się na powierzchnię, dlatego ma traumę
@xyz23: 50
@amb97: napisz gównogierke i jeszcze sie rzucaj, o k---a
Rozważ udostępnianie swoich programów jako kod źródłowy, poniważ będzie najwygodniej.
Unikaj udostępniania pliku exe. Tymbardziej bezpośrednio. Najlepiej w formie skompresowanej, ale i te często bywają skanowane. Np. to co udostępniłeś jest obecnie oflagowane jako zagrożenie i blokowane przed pobraniem przez Fajerfoksa oraz pewnie Google. Aby pobrać, trzeba wyłączyć blokowanie niebezpiecznych treści w przeglądarce.
@FNwsk: Pewnie to zrobię, muszę tylko pomyśleć na jakiej licencji ma być oparty ten program. I tak proste rzeczy z czasem mam zamiar pisać z użyciem jakiejś mulit-platformowej biblioteki, np. Qt. I funkcji system() nie użyłem, z resztą można sobie zobaczyć skan z Virustotal. Pisałem to z użyciem C++ Builder XE(wersja z 2010 roku) i nie wiem czy nie powinienem zaznaczyć jakiejś opcji
Tu opis różnych licencji http://choosealicense.com/
Z Wine to był błąd po mojej stronie i już naprawiony, ale wygląda na to, że brakuje kilku bibliotek.
Udostępnij gdzieś te pliki:
Wygląda na to, że są dynamicznie łączone.
Ale znajdź je, spakuj do jakiegoś archiwum i zostaw na jakimś serwisie przechowującym pliki. Jak je skopiuję to powinno tu zadziałać.