Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z was mieszka w albo orientuję się w temacie wędrówek przez Bieszczady? Razem z różową planujemy weekend w Bieszczadach ale raczej na spokojny sposób, zna ktoś może jakieś miejsce w Bieszczadach gdzie można rozłożyć się z namiotem nad jakimś strumieniem albo łące i po prostu spędzić tam bezstresowo jedną albo dwie noce, najlepiej z dobrym dojazdem pociągowym/autobusowym.

Ewentualnie czy możecie polecić jakieś inne góry w których będzie podobny klimat i miejsce? Może Pieniny?

#bieszczady #podroze #podrozujzwykopem #gory
  • 15
  • Odpowiedz
@THEPRAYER w Pieninach polecam bazę namiotowa pod Wysoką, u kobiety u której mieszkam też zwykle miejsce mamy jak dach nad głową potrzebny,ewentualnie po sasiadach też kwatery są często wolne. (to wszystko Jaworki koło Szczawnicy) a w Bieszczadach to w Ustrzykach Górnych przedostatni dom za kościołem, tam można w stodole na materacach lub na polu z namiotem.
  • Odpowiedz
@szare2: do naszego wyjazdu jeszcze dwa tygodnie więc może pogoda będzie lepsza w sumie na taką okazję jak wilgoć jestem przygotowany, od lat podróżuję pod namioty ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@THEPRAYER: no cóż, ostrzegałem. ja niestety miałem fatalną przygodę i przez 14 km wracałem w mokrych butach przez szlak na którym nikogo nie spotkałem. z jednej strony spoko z drugiej myślałem że tam zdechnę :D
  • Odpowiedz
@THEPRAYER no to Baza pod Wysoką jest na to idealna. Strumień zaraz za krzakami, świetna ekipa, można czasem Malina spotkać i posłuchać opowieści (facet, który jako pierwszy Europejczyk przeszedł wielki szlak himalajski). A to w Bieszczadach też nad strumieniem.
  • Odpowiedz