Wpis z mikrobloga

Chciałem tylko napisać, że sklep #morele to chyba najbardziej z-----y sklep w polskim internecie, ja też jestem z-----y że postanowiłem tam coś kupić :/ #gorzkiezale
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pomaraczowy: no ja też poskładałem u nich już chyba ze 3 komputery i też zawsze jak czytałem jak ktoś narzekał to myślałem jak Ty, aż przyszła i na mnie pora ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@wysuszony: Postanowiłem kupić sobie kierownicę do PC. Zamówiłem ją w zeszłą środę po południu. W czwartek cisza, no ale spoko oni czasami po 2 dniach reagują. Piątek cisza. Po południu piszę do nich co się dzieje z moim zamówieniem. Po jakiś 3 godzinach odpisali że proszą o kontakt telefoniczny. No to ok, dzwonię. Kierownicy nie ma na magazynie... (ciekawe ile bym czekał na informację gdybym sam do nich nie napisał). Facet na infolinii powiedział że mam 2 opcje, zwrot kasy albo wymiana na inną. Wybrałem inną.

Poniedziałek cisza, status zamówienia cały czas NOWY. Wieczorem piszę do nich znowu. Odpisuje mi jakaś laska, że musi sprawę wyjaśnić i skontaktuje się ze mną max w ciągu 24 godzin.

Wtorek. Minęły 24 godziny. Cisza... dzwonię do nich. Kolejny ktoś na infolinii oczywiście przeprasza i mówi że oznaczył coś w systemie i że dzisiaj się zamówieniem
  • Odpowiedz