Mam ochotę stworzyć coś ciekawego w ramach chwilowej odskoczni od korpolife (życie z Java & Apache Wicket bywa monotonne). Ktoś coś słyszał może o jakichś nowych frameworkach albo bibliotekach które pozwolą mi zrobić coś śmiesznego przez weekend? Ostatnio bawiłam się Nearby API od Google na Androida, sterowaniem obiektami na PC za pomocą żyroskopu w Raspberry PI, i czymś na zasadzie Flappy Bird w przeglądarce tylko sterowanym gestami za pomocą efektu dopplera (trochę poległam bo za dużo zakłóceń). Coś w ten deseń. Takie w miarę proste główkowanie z ciekawym efektem końcowym. Podrzuci ktoś jakiś pomysł? Typowy webdev odpada bo nuda.
Dodam jeszcze, że C/C++/C# mnie jakoś odrzuca, a oprócz Javy radzę sobie jeszcze całkiem nieźle z Pythonem i JavaScriptem. #programowanie #pytanie
@maddie: do pythona jest dużo fajnych bibliotek, opencv na przykład do rozpoznawania obiektów na wideo i zdjęciach kiedyś się chciałem za to zabrać :-) Opencv działa też pod javś
Dodam jeszcze, że C/C++/C# mnie jakoś odrzuca, a oprócz Javy radzę sobie jeszcze całkiem nieźle z Pythonem i JavaScriptem.
#programowanie #pytanie
a ja do "korpolife"
Po zrobieniu tego czego szukasz, rozważ opisanie swojego dzieła.
Opencv działa też pod javś