Aktywne Wpisy
Ar_0 0
#cardetailing #autodetailing #detailing #lifehack #motoryzacja
Mam mały problem z autem. W styczniu w końcu znalazłem wspaniałe c4 aircross awd dla żony. Wszystko super, jedyna wada auta to zapach, coś jakby perfumy starszej Pani, szafa ze starymi ubraniami.
Prałem siedzenia, podsufitkę i wykładziny szczotką na wiertarce, potem wszelkie śmierdziele do aut w atomizerze i nawiewach. Następnie pojechałem dwukrotnie odkurzaczem piorącym do momentu, aż z siedzeń i wykładziny wciągałem bielutką pianę, bez żadnego brudu.
Mam mały problem z autem. W styczniu w końcu znalazłem wspaniałe c4 aircross awd dla żony. Wszystko super, jedyna wada auta to zapach, coś jakby perfumy starszej Pani, szafa ze starymi ubraniami.
Prałem siedzenia, podsufitkę i wykładziny szczotką na wiertarce, potem wszelkie śmierdziele do aut w atomizerze i nawiewach. Następnie pojechałem dwukrotnie odkurzaczem piorącym do momentu, aż z siedzeń i wykładziny wciągałem bielutką pianę, bez żadnego brudu.
Nawet żabka ma ceny z kosmosu. Za kawę i hotdoga 10 zł. Oczywiście słychać płacz, że co roku coraz mniej turystów przyjeżdża. Hostele tez #!$%@? ze śniadaniem za 40 zł od osoby. Oczywiście czajnika w pokoju nie dadzą, ani nawet jakiejś kantyny żeby dość przyjezdnych herbatka po 6 zł a kawka 8.
Jak ci lokalni ludzie tutaj żyją skoro siłą rzeczy muszą robić zakupy u tych #januszebiznesu cały rok? Niech zrobią sobie osobna walutę do dymania turystów jak na Kubie. Nie dziwie się że 90% młodych z tej wioski uciekło do reichu. Przynajmniej Bałtyk ciepły.
Gdyby nie to, że mieszka tu moja rodzina to w życiu bym nie przyjechała. Szkoda bo Bałtyk mimo wszystko ma swój urok.
#wakacje #boldupy
Zgadzam się ze nad polskim morzem jest nieporównywalne drogo w stosunku do polskich zarobków ,aczkolwiek na zagranicznej pensji problem ten znika. W barze na plaży w Sopocie piwo kosztuje 10zeta czyli 2funty ... W uk niema tak tanich piw w zwykłych pubach w mieście ,
Jedzenie w knajpie. Obiad dla 3 osob to raptem 200zeta czyli. 40 funtów , tyle płaci się w uk za dwie osoby w restauracji z widokiem