Wpis z mikrobloga

co oznacza spokoj? Jak chcesz miec spokoj to kup sobie 5 hektarow i wybuduj dom na srodku. A nie mieszkaj w bloku..

@Dreamek: tak samo moze powiedziec, ze jak chcesz zeby Twoje dzieci graly w pilke to kup im boisko...
  • Odpowiedz
@Fafu: Miałem takich #!$%@?łych sąsiadów jako dzieciak. Mieliśmy niby plac zabaw z miejscem niby do grania w piłkę, ale nawet tak nie można było spokojnie się bawić, bo emerytki musiały siedzieć w oknach cały dzień i skanowac okolicę, więc przeszkadzał im hałas i kurz. Oczywiście i tak graliśmy i były o to wieczne kłótnie.

Potem się stamtąd wyprowadziłem i parę lat później wróciłem - na blokach wisiały tabliczki "ZAKAZ GRY
  • Odpowiedz
@Redesekrator Drogie dzieci w okolicy, prosimy abyście nie grały na trawniku ponieważ nasi sąsiedzi to krowy które #!$%@?ą tą trawę a podeptana im nie smakuje, dziękujemy

Nie czytałem czy ktoś napisał już coś takiego ;-)

Za moich czasów, ok. 15 lat temu pretensje były tylko jak piłka uderzyła w okno, nawet jak uderzyła w blok to nie było pretensji.

Aha i jak się za mocno uderzało w garaże. Na zwykle "podania"
  • Odpowiedz
co oznacza spokoj? Jak chcesz miec spokoj to kup sobie 5 hektarow i wybuduj dom na srodku. A nie mieszkaj w bloku...

@Dreamek: Co oznacza granie? Chcesz granie to kup sobie hektar i graj w piłkę, albo idź ma odpowiednie miejsce, a nie graj pod blokiem.
  • Odpowiedz
Jakieś przepisy ile decybeli ma z siebie dzieciak by nie zakłócał porządku?

@Gh0st: Może nie wiesz, więc informuję, że jest coś takiego jak Art. 51 Kodeksu wykroczeń:
§ 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu (orzekanej w wymiarze od 5 do 30 dni), ograniczenia wolności albo grzywny.
  • Odpowiedz
@kobeb: Serio?! Już nawet dzieci z piłką będziecie pod to podciągać? Może zakazać też odkurzacza, pralki, miksera i schabowych, bo hałas? Nie oglądajmy też telewizora, bo przy otwartym oknie czasem słychać tv trwam przed blokiem. A na dokładkę można montować ludziom kagańce, bo zdarza się usłyszeć rozmowe zza ściany. O zgrozo. Latem, w wakacje, w środku dnia powinno się zarządzić ciszę absolutną, bo ktoś się jeszcze pochoruje od słuchania dziecięcych
  • Odpowiedz
@bamalisowa: niektorzy mieli smutne zycie, dziecinstwo... teraz chca zrobic w ramach zemsty innym to samo. Z tego typu ludzmi do kompromisu sid ciezko dochodzi, nie licz na zrozumienie.
  • Odpowiedz
Opamiętajcie się ludzie.

@bamalisowa: Dokładnie. Są zasady, jest prawo to się do niego stosujmy. A wrzeszczące bachory precz na boiska! Niech tam się wyżywają.
  • Odpowiedz
@Dreamek: No nie nie. Są dzieci i są bachory. Dzieci to dobrze wychowywane potomstwo kulturalnych rodziców, też dobrze wychowanych. Natomiast bachory to wrzeszczące, niewychowane potomstwo roszczeniowego, egoistycznego prostactwa, które to pojęcia nie ma jak kulturalnie żyć w społeczeństwie.
  • Odpowiedz