Wpis z mikrobloga

Cześć mirki.
Mam takie pytanie:
Zaczęła się reklama odnośnie rejestracji numeru. Po 500 zł dają niby itp. itd.
Tylko z tego co widziałem wszędzie jest to do wykorzystania w ciągu 30 dni i wyłączane sms-y premium.
Więc chwyt marketingowy i nic więcej.
Niby rok ważności konta a bonus tylko na 30 dni.
Zna ktoś ofertę bez ograniczenia na 30 dni ewentualnie sposób jak to obejść?
#telefony #prepaid #cebuladeals #operatorzykomorkowi #plus #orange #njumobile #tmobile #play
  • 13
@Sad_Raven: najlepiej poczekać, mam gdzieś w tej chwili rejestrację, wiadomo, że 14mln numerów nikt nie ogarnie w pół roku, a żadna z sieci nie wyłączy setek tysięcy numerów, bo wie że jak #!$%@? taki numer swojemu klientowi to ten się obrazi i pójdzie do konkurencji.
@Sad_Raven: jedynie w Play można łatwo przedłużać np robiąc doładowanie przez fb daje 15,% i daje kolejne 30 dni od tego doładowania albo pakiet 10 zł za 5, albo teraz są kodybz fanty sprite i Coca coli dające 2 zł też na 30dni od kiedy je wbijasz i tak cały czas :), wystarczy raz na miesiąc 1 kod tzn co te 30 dni by nie stracić
@Sad_Raven: Tak, z nakrętkami działa. Działają też doładowania przez FB, na ich profilu dostajesz 15% na konto bonusowe i wydłuża się o 30 dni. Można przykładowo zrobić doładowanie za 5zł, 75 groszy dostajesz na bonusowe, a po 30 dniach, za te 5zł na podstawowym koncie kupujesz pakiet "10 za 5" i dostajesz 10zł na konto bonusowe i kolejne 30 dni.
@zaorany_1: ty myślisz ze sieci chcą wyłączać te numery. Jak myślisz po co te bonusy? Po to aby 1 lutego jak najmniej numerów wyłączyć.

Jak ktoś się obrazi na Telekom za wyłączenie numeru to jest skonczonym debilem, bo to nie jest ich pomysł, a wprowadzony bez konsultacji i wbrew telekomom poroniony pomysł prawa i sprawiedliwości, wspierany przez kukiz'15

Ustawa nie daje telekomom wyboru. Każdy numer musi być wyłączony w dniu 1