Wpis z mikrobloga

@mirek_januszy: Nie. Zacznijmy od tego, że główny bohater Red i Yellow to ta sama osoba. Jedyna różnica, to że w Yellow zamiast jednego z 3 starterów dostajesz Pikachu, któy za tobą chodził. Za to Gold/Silver/Crystal jest trochę powiązane z Red/Blue/Yellow. Pozostałe części już nie mają ze sobą związku.
  • Odpowiedz
@mirek_januszy: Ogólnie to te gry wychodzą generacjami po dwie gry. Wcześniej też trochę później wychodziła trzecia, która była "pełniejsza". Ostatnio tak było 3 generacje temu. W każdej generacji jest inny bohater i inny profesor. Inny region, inne Pokemony, inne gymy, inna Elitarna Czwórka. Tylko część Pokemonów do złapania jest taka sama pomiędzy generacjami.
  • Odpowiedz
@mirek_januszy: Jak już grałeś w Fire Red to zalecam iść tylko w górę, ewentualnie tę samą generację. Pokemony z kolejnymi częściami dostają tyle usprawnień, że gra we wcześniejsze części po zagraniu w nowsze to męka. Jak grałeś kiedyś w starsze części albo chcesz je ograć fabularnie to polecam Heart Gold i Soul Silver bo to remaki drugiej generacji czyli w sumie kontynuacja fabuły z Red i Blue.
  • Odpowiedz
@mirek_januszy: Tak jak mówi rogal, graj po kolei. Jak zaczniesz od nowszych, to od starszych się odbijesz bo będzie brakowało sporu wygodnych funkcji. Na przykład pierwszy gry na DSa ledwo korzystały z dolnego ekranu, gdy tymczasem te z 3DSa mają tam masę dodatkowych funkcji które pomagają w efektywnym trenowaniu oraz łapaniu Pokemonów.
  • Odpowiedz
@mirek_januszy: ja na twoim miejscu zagrałbym w Soul Silver (bo to odnowione części z gameboya) a potem OR/AS na 3ds'a. Ewentualnie wcześniej reszte części z DSa tj. Platinum, BW, BW2 i potem dopiero 3DS. W ten sposób ogarniesz sobie remekami wszystkie starsze generacje i te nowe.
  • Odpowiedz
@mirek_januszy: to chyba dobrze? ja wieki temu, jak grałem na emu, to tylko tak - spacja wciśnięta i wio na 500% chyba, bo słabego proca miałem.
później włączyłem normalnie i tak strasznie wolno coś ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz