Wpis z mikrobloga

Może mnie ktoś oświecić jak powinna wyglądać struktura katalogów strony internetowej tak by współgrało to z gulpem?
Generalnie mam dwa foldery: application, gdzie trzymam backend, i public gdzie jest index.html, js, css i plik php do łączenia z backendem. I teraz pojawia się problem. Jeśli chcę zminifikować wszystkie javascripty to powinienem je wrzucić do tego samego folderu, public/js/all.js? I teraz to wszystko wrzucić na server? A może mam sobie utworzyć jakiś folder dist i przekopiować zawartość z public i tam zminifikować? Tylko że wtedy będę musiał ręcznie powyrzucać wszystkie odwołania do reszty jsów z index.html. Poza tym, powinienem wrzucać zminifikowane pliki na gita? Chcę sobie później na serwerze zrobić git pull i ustawić root directory w folderze public. Czy może powinienem dopiero na serverze odpalić gulpa i uporządkować pliki? Chociaż wtedy przy kolejnym git pull będzie warning, że moja zawartość została zmieniona i nie wysłana na gita...

Taguję #webdev i w zasadzie #naukaprogramowania #git
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrGreeneye: W dist ma być ta sama zawartość co src, tylko że zminifikowana i połączona w jedno? Jak chcę połączyć pliki które siedzą w node_modules to mam je sobie ręcznie pokopiować najpierw do src i później automatem, czy mam wprowadzać te straszne ścieżki do gulpa? A poza tym, nadal będę musiał ręcznie modyfikować index.html aby prawidłowo odwołać się do plików...
  • Odpowiedz
@Matt23: Tak, tylko wersja produkcyjna, zminifkikowane pliki html/css/js. Na /src pracujesz. W gulpie możesz automatycznie injectować rzeczy z bowera (Wiredep). Jeśli chcesz korzystać z plików z node_modules (npm) to musisz sam podać ścieżki.
  • Odpowiedz