Wpis z mikrobloga

Siema mirki, polećcie proszę jakiś fajny samochód dla ojca do 30-40k. Ma kryzys wieku średniego i koniecznie chce nówkę Civica z salonu bo na kilkuletnią eSklasę go nie stać, a pokazać kolegom się trzeba. Ważne żeby była benzyna, w miarę nowy i sportowy lub duży i luksusowy xD

#motoryzacja
  • 13
@sanderus: 40 k i samochód który ma wyleczyć kryzys wieku średniego? Cienko to widzę. Już prędzej motocykl. Lub kochanka. Jak koniecznie ma być samochód to może:

Alfa 159/Brera z 1.75 TBi?
Scirocco?
Mistu Eclipse?
Hyundai Coupe/Genesis Coupe
Honda CRZ/Del Sol
Rozbity Mustang
@Own3d_: @BLKauto: Mój ojciec chce furę z polskiego salonu.
@finam: @ykuleczka: @ykuleczka: Generalnie myślę, że nie ma dużych wymagań, tylko wymyślił sobie nowe auto. Chodzi o to, żeby byłe tanie w utrzymaniu (czyli nie silnik >3,5l oraz brak konieczności sprowadzania części z drugiego końca świata), w miarę wygodne. Bardziej chodzi o to, żeby za te pieniądze można było kupić coś zadbanego.
@dGustator: Wcześniej jeździł starszą liftback.
@sanderus: a lubił? Coupe to w środku to samo, ale oczywiście polecam wersję full ze skórami, elektryką foteli, nawigacją, nagłośnieniem Bose, 4motion (4 osie skrętne) i najlepiej 3.5L. Bardzo fajny samochód.
@Joseph_Pilsudsky: w samochodach interesuje mnie tylko automat, nie lubię skrzyni manualnej - coś za coś… :) 3,5l jest dobrym silnikiem Nissana, choć o ten motor w Lagunie jest bardzo trudno - widziałem tylko jedną z tym silnikiem w ciągu ostatnich 10 miesięcy. 2.0T dostać jest łatwo więc summa summarum może być to lepszy wybór.