Wpis z mikrobloga

Morawiecki wraz z Tchórzewskim (ministrowie rozwoju i energii) planują intensywny rozwój #ev #samochodyelektryczne w Polsce. Energa, Enea, PGE, Tauron oraz Politechnika Warszawska, Narodowe Centrum Badań Jądrowych podpisali list intencyjny w sprawie utworzenia Centrum Elektromobilności. Sygnatariusze dokumentu zobowiązali się do wspólnych działań na rzecz rozwoju, promowania i upowszechniania elektromobilności w Polsce oraz rozwoju przemysłu związanego z tym obszarem.

"- Za 10 lat chcielibyśmy mieć milion samochodów elektrycznych w naszych miastach - powiedział szef resortu energii-"
"Międzynarodowa Organizacja Zdrowia opublikowała niedawno raport dotyczący czystości powietrza. Wśród najbardziej zanieczyszczonych 50 miast Unii Europejskiej są 33 polskie. Usunięcie z miast części samochodów spalinowych pomoże rozwiązać ten problem"

do poczytania:
link1
link2

Dotarłem też do materiałów na TVN i to co usłyszałem w materiale na dole strony (od 4:35) mnie wku*wiło i wgniotło w fotel. Jak można takie głupoty gadać?

link do TVN

Spoiler:

Wymiana baterii w Nissanie Leaf - jednym z najpopularniejszych samochodów elektrycznych w Europie to koszt około 20 tys zł, koszt pojazdu zaczyna się od 128 tys zł, źródło bateria źródło pojazd

dodam też tag #tesla bo jesteście właściwie jedynym tagiem na który warto wrzucać info o samochodach elektrycznych. Inne tagi mają po kilka obserwujących ( ͡° ʖ̯ ͡°) Macie bagażnik Tesli S jakby co ( ͡º ͜ʖ͡º)
Pobierz Tomus1990 - Morawiecki wraz z Tchórzewskim (ministrowie rozwoju i energii) planują in...
źródło: comment_BbkAelVw2qH8yi4ILX4xkUHfAVMVfYtA.jpg
  • 5
@Tomus1990 dzięki za te informacje, chociaż już kawy pić nie musiałem. Najgorszy byl ten dziennikarz "ekspert", ale babka heheszkujaca z elektrycznego lamborghini tez #rakcontent, chyba nie widziala wyscigu sportowego samochodu z rodzinnym suvem model x ze sportowym samochodem na przyczepie...