Aktywne Wpisy
kropla_bez_kitu_benc +115
Oczywiście wszyscy przejmują się kobietą. Los mężczyzny mają w poważaniu, nikt nawet o nim nie wspomina xD Tragiczny jest ten świat.
#izrael #wojna #palestyna #pieklomezczyzn
#izrael #wojna #palestyna #pieklomezczyzn
marcelus +12
Przepraszam, że bez zdjęcia, ale wszystko wchpałem od razu i dopiero teraz leżę i myślę, jakie to danie jest pyszne i jak bardzo trzeba podzielić się nim na wykopie.
Plusy:
+ Tanio!
+ Bardzo smacznie!
+ Bezwysiłkowo i szybko
Minusy:
- Wygląda dość nieapetycznie
- Przepis oparty na wątróbce, której wiele osób nie lubi
Składniki:
- kilogram wątróbki (wybierzcie jaką lubicie najbardziej)
- dżem z czarnych porzeczek
- musztarda francuska
Wątróbkę przygotowujecie, odkrajacie jakieś duże pypcie, ale nie pieścicie się niewiadomo jak... Do woreczka z przygotowaną wątróbką dodajecie musztardę i dżem (podobniej wielkości małe słoiczki, dajecie tego w opór). Mieszacie, mieszacie (uwaga żeby się nei poplamić). Wrzucacie do brytwanny, dajecie na 40 minut do rozgrzanego piekarnika. Gotowe.
Wyjmujecie pyszną wątróbeczkę, upieczoną tak, że aż się rozpływa w ustach. Do tego mnóstwo pysznego sosiku, w którym można maczać bułkę lub ziemniaki. Dżem i musztarda fajnie się przecinają w smaku (idealna jest tu musztarda francuska, gdyż czasem zdarzy się nam przegryźć te kuleczki co dodaje wrażeń smakowych). Poletzam mocno, za 10 zł obiad na 2/3 dni a robi się wyjątkowo prosto.
@gustawny:
Myślisz że naczynie żaroodporne przejdzie zamiast brytfanki?