Wpis z mikrobloga

Chciałem się pobawić MS Visual Studio 2015. Wymaga ode mnie założenia konta i "niby dla mojego bezpieczeństwa" podania numeru telefonu. Co bym nie klikał, to nie utworzę konta bez SMSa. Nie chcę zostawiać mikroszitowi swojej komórki - to znaczy, że se już poprogramowałem? Nie da się tego obejść?
#visualstudio #microsoft (bo konto live)
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RRybak: zdaje się, że przez tydzień może być bez użytkownika. Ściągasz pełne iso i powinno banglać, chyba, że Update 2 coś zmienia
  • Odpowiedz
@RRybak: to będzie problem. Reinstal może coś zmieni? Wiem, że to czasochłonne ale ja do zabaw nowego softu zwykle używam virtualek, nie ma problemu z trialami, bo zawsze można skopiować dysk z czystym systemem sobie
  • Odpowiedz
@akwes: no ja wiem, że virtualboxem pewnie bym sporo obszedł, ale szukam jakieś nowego narzędzia do nauki i nawet mógłbym maila zostawić, ale wymóg numeru telefonu to jakaś kpina.. No nic, na dłuższą metę się w takim razie visual chyba nie sprawdzi...
  • Odpowiedz
@akwes: nie sprawdzą. A nawet jeśli to telefon stary jest przygotowany i odpalany będzie tylko na czas walidacji. O namierzenie się nie boję :P
  • Odpowiedz
@RRybak: Za 5 lat to pytanie będzie wyglądało tak:
Chciałem się pobawić MS Visual Studio 2020. Wymaga ode mnie założenia konta i "niby dla mojego bezpieczeństwa" zeskanowania siatkówki, podania odcisku palca i próbki DNA. Co bym nie klikał, to nie utworzę konta bez danych bio. Nie chcę zostawiać mikroszitowi swojego dna - to znaczy, że se już poprogramowałem? Nie da się tego obejść?
  • Odpowiedz