#hosting #webdev Doradzi ktoś dobry hosting raczej współdzielony bo nie chce mi się bawić z VPSem. Potrzebuje 30-40 GB pojemności najlepiej na SSD. Ważne żeby był instalatron lub coś w tym stylu, dlatego mydevil odpada. Dobrze by było posiadać 256-512MB RAM chociaż do tej pory byłem na 128MB i dawałem radę (niektóre skrypty trzeba było optymalizować). Niestety używane do tej pory #hekko działa coraz gorzej i chyba lepiej od razu się przenieść. Znalazłem FutureHost.pl i tam rocznie zapłacę jakieś 200-400zł. Ma ktoś inne pomysły?
@Colek: Instalatron oszczędza mi trochę czasu przy stawianiu stron i zarządzaniu nimi. @mars83: tak Jak pisałem wcześniej VPS to za dużo zabawy i konfigurowania. Zwykły hositng za 200zł z hekko wystarczał to dej pory w zupełności, jedynie te 128MB ramu to już za mało. Niestety moim zdaniem z hekko coraz gorzej, więc uciekam. @FriPuc miałem kiedys linuxpl (3-4 lata temu) i pamiętam, że padał dosyć często dlatego
@mars83: No niby tak, ale przecież musisz dbać o aktualizacje bo np. wykryto lukę w oprogramowaniu i ktoś zhakuje serwer. Przy współdzielonym masz to z głowy.
Doradzi ktoś dobry hosting raczej współdzielony bo nie chce mi się bawić z VPSem.
Potrzebuje 30-40 GB pojemności najlepiej na SSD. Ważne żeby był instalatron lub coś w tym stylu, dlatego mydevil odpada. Dobrze by było posiadać 256-512MB RAM chociaż do tej pory byłem na 128MB i dawałem radę (niektóre skrypty trzeba było optymalizować).
Niestety używane do tej pory #hekko działa coraz gorzej i chyba lepiej od razu się przenieść.
Znalazłem FutureHost.pl i tam rocznie zapłacę jakieś 200-400zł.
Ma ktoś inne pomysły?
@mars83: tak Jak pisałem wcześniej VPS to za dużo zabawy i konfigurowania. Zwykły hositng za 200zł z hekko wystarczał to dej pory w zupełności, jedynie te 128MB ramu to już za mało. Niestety moim zdaniem z hekko coraz gorzej, więc uciekam.
@FriPuc miałem kiedys linuxpl (3-4 lata temu) i pamiętam, że padał dosyć często dlatego
źródło: comment_mIQFky5ecdeKca3JENeQZt2uHnObpHcO.jpg
Pobierz