Aktywne Wpisy

Zoriuszka +318
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

SzubiDubiDu +139
Robimy listę najbardziej spermiarskich teledysków z lat 90s-2000s.
#wykop #muzyka #glupiewykopowezabawy
#wykop #muzyka #glupiewykopowezabawy

Tak sobie usiadłam dziś z kawą i dotarło do mnie, jak bardzo zabiegane i podróżnicze i udane były dla mnie ostatnie dwa lata. Zwiedziłam mnóstwo wspaniałych miejsc, poznałam wartościowych znajomych, skończyłam studia w dwóch krajach, zrobiłam tysiące zdjęć, wybiegałam setki kilometrów i zapełniłam listę marzeń, która wisiała u mnie na ścianie od kilku lat. Żyłam na walizkach pomiędzy Austrią, Polską i Szwecją. I wiecie co, zdecydowałam się w końcu na one way ticket (。◕‿‿◕。). Pora osiąść w jednym miejscu na odrobinę dłużej, a może i nawet kupić bezcennego argentyńskiego kaktusa. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Będzie super!
Mirki, bądźcie uparci w spełnianiu marzeń, bo to jednak fajna sprawa. (ʘ‿ʘ)
#podroze #podrozujzwykopem #austria #thegirlcontent #emigracja #chwalesie #nicwaznego
źródło: comment_ru7JsDYKoauwQuIzBXq1AlCbNa7mpLvk.jpg
PobierzMnie brakuje odwagi. Czym się zajmujesz zawodowo?
@Laliqu @TheGirl : odpowiesz? :)
Dopiero skończyłam studia (2xmgr + podyplomowe), jestem też mediatorem, aktualnie będę aplikowała na doktorat (chcę wykładać na uniwerku). Czy się uda, to czas pokaże ale myślę pozytywnie i mam gadane. (。◕‿‿◕。)
@TheGirl: to pisz od razu ;) bo prawie Cie za darmozjada miałem :D
Oznajmiłam wszystkim, że ,,ot, wyjeżdżam" i zanim do nich też dotarło, to ja już leciałam do kraju, w którym w sumie nigdy przedtem nie byłam. ( ͡° ͜
Moja siostra krąży dokładnie tak samo. Studia w Norwegii i teraz UK, w międzyczasie krążenie po strasznych terenach Azji żeby poznawać tamtejsze miejsca zagłady ludzi i pomocy zwierzętom (Human Rights and Peace Studies). W międzyczasie masa innych rzeczy, krajów, różne prace ale co raz bardziej już z kierunku w którym się kształci.
Po tych wszystkich cyrkach też już ma co raz większa ochotę osiąść. Jeśli nie
@VanityFair: To jest podążanie za wewnętrznym impulsem, bez głębszego zastanawiania się i planowania.
Komentarz usunięty przez autora
ad.1 Podróżowałam w czasie nauki. Na magisterce w Polsce miałam szczęście z dobrym planem, więc miałam stosunkowo dużo czasu w ciągu tygodnia, ale za to w weekendy miałam studia podyplomowe, więc zdarzały się wyjazdy na raptem 2 dni (często latałam do Austrii), albo i dłuższe właśnie w przypadku jakichś