Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +454
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
dabi +214
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
Teraz ta firma wykorzystała wszystkie moje ilustracje, plansze i zrobiła sobie stronę internetową która wygląda jak bym ja ją zrobiła. Poza tym przerobili prezentacje na film reklamowy i umieścili na you tubie. Wszstko za moimi plecami, nawet mnie nie poinformowali. Firma zarabia miliony, ale widocznie taniej im było zrecyklingować mój projekt.
Wiamdo, że zapłacili za prezentacje, ale to chyba nie znaczy, że mogą sobie z tego robić co im się podoba?
Nie mam jeszcze dużego doświaczenia.
Co robić w takiaj sytuacji?
#grafika #grafikakomputerowa
Natomiast przerobienie jej na stronę, to już modyfikacja, i jest to AFAIK niedopuszczalne.
Polecam opisać sprawę i zapytać na grupie FB Nie fotografuję za darmo
(a powinni bo to modyfikacja przekazanych przez Ciebie materiałów - z tego co przeczytałem to nie miałaś umowy spisanej o przekazaniu praw majątkowych, ale zapłatę dostałaś więc teoretycznie może być to uznane za przekazanie praw.)
ważniejsze jednak to
a) dogadaj się na własną rękę
b) skonsultuj się z radcą i wyślij pismo "usuń, bo inaczej pogadamy"
c) wejdź na drogę sądową.
Pytanie, które musisz sobie zadać to:
Czy opłaca się czasowo i kosztowo w to angażować?
Ładnie to ująłeś. Może trochę przesadzam, ale uważam, że postąpili nie fair nawet mnie o tym nie informując. Ewentualnie ten inny grafik ktory wziął kase za stronę, a nie wlożył w nią żadnej pracy twórczej.