Wpis z mikrobloga

MASZ W DUPIE PIŁKE NOŻNĄ - OOO PATRZCIE JAKI ALTERNATYWNY
#!$%@?, logika mirko. Zrozumcie, że to nie żadna alternatywa, tylko część ludzi nie interesuje tak prostacka rozrywka jaką jest oglądanie w tv biegania i kopania piłki. Nie mówcie mi tu, że fani sportu, bo pewnie 90 procent oglądających mistrzostwa przed nimi nawet 5 piłkarzy ze składu by nie wymieniło. Będę z was cisnął bekę do usranej śmierci, z tłumów kolesi #!$%@?ącymi z żubrami i cipsami do kolegów przed meczykiem, z wywieszania flag na balkonach (na święto flagi żodyn nie wywiesił), z loszek udających, że je piłka interesuje, z tych udawanych emocji raz na kilka lat przy okazji mistrzostw. Prości ludzie mają proste potrzeby i to najlepiej widać przy takich wydarzeniach jak teraz. Ci, którzy mają to w dupie i z was, "fanów piłki" kisną to nie żadna alternatywa czy wywyższanie się, tylko po prostu mamy 1000 lepszych rzeczy do roboty. I później te super oburzone rozmówki w robocie czy na ulicy - "Co, nie oglądałeś meczu? ALE PRZECIEŻ TO MISTRZOSTWA I POLSKA GRA!". Z całego serca życzę polskiej reprezentacji wygranej w ME, niech te polackie gęby januszy wszystkich pokoleń będą uśmiechnięte chociaż przez tydzień.
#pilkanozna #bekazpodludzi #euro2016
  • 57
  • Odpowiedz
@numberxnine: Ale co jest słabe, Ty próbujący wmawiać ludziom co jest "słabe" a co nie jest, czym wolno im się cieszyć, a czym nie? Jestem debilem bo jaram się i emocjonumę meczem polskiej reprezentacji tylko dla tego, że nie interesuję się piłką na co dzień? Jestem debilem bo jeżdżę samochodzem, a nie potrafię wymienić każdej jego części z pamięci i nie spędzam przynajmniej połowy dnia w garażu majsterkując przy nim? #!$%@?ło
  • Odpowiedz
@metroboomin: @khamillez: To ważny komentarz, bo ja w sumie nie rozumiem tego całego hejtu, jedni niech sobie lubią piłkę nożną, inni niech jej nie lubią, co za problem? Po co się chwalić tym, że czegoś się nie lubi?
  • Odpowiedz
@Zielony_Ork: Trzeba też przyznać, że piłka nożna może się kojarzyć źle, bo sebixy i burdy na stadionach i inne takie, ale trzeba umieć to rozgraniczyć od turnieju międzynarodowego i gry reprezentacji. Piłka jest dla mnie sportem dla wszystkich po prostu, od prostego ludu po profesorów nauk ścisłych.
  • Odpowiedz
@khamillez: Popatrz ile żółci jest w drugą stronę. Nie zliczę ile razy ktoś zrobił beke z piłki i usłyszał, że pewnie ciota, że idź oglądaj anime, że alternatywny hipster. Ja sie tylko śmieje z tych wszystkich mentalnych januszy, którymi o dziwo wykop tak gardzi. No ale mistrzostwa są, teraz wszyscy jesteśmy januszami...
  • Odpowiedz
@numberxnine: masz rację, ja sam takim Januszem jestem i sie tego nie wstydzę. Pilką się nie interesuję a wczoraj kibicowalem jak #!$%@?, gdyż grał moj kraj. Dla mnie to piękne a nie obciachowe. Caly kraj przed TV. Czego sie tu czepiac?
  • Odpowiedz
@numberxnine: Ale Ty nie napisałeś tylko o januszach. Napisałeś, że piłka jest prostacka, że wywołuje sztuczne emocje (bo Ty oczywiście lepiej wiesz, co ludzie odczuwają w trackie meczu), że masz lepsze rzeczy do roboty. Skoro masz lepsze rzeczy do roboty to po co o tej piłce pisać i się nią przejmować? Wywyższasz się i chcesz pokazać, że jesteś lepszy bo nie interesuje Cię taka prostacka rozrywka jak piłka nożna, a więcej
  • Odpowiedz
Napisałeś, że piłka jest prostacka,

@Cinkito: bo jest

że wywołuje sztuczne emocje

w kontekście mistrzostw. jak ktoś na co dzień ma #!$%@? na piłkę, nawet na mecze reprezentacji poza turniejami, to trochę śmiech, że nagle się w ludziach kibice rodzą. dla mnie jest to sztuczne.
Co do reszty wpisu, to niestety nic nie zrozumiałeś. Przeczytaj moje pierwsze zdanie. Całość rozchodzi się o reakcję "fanów" piłki na czyjąś odmienną opinię. #!$%@?, aż
  • Odpowiedz
Uuuuuuu nie interesuje się piłką nożną, muszę to wszystkim powiedzieć żeby wiedzieli JAK BARDZO MNIE TA PIŁKA NIE ONTERESUJE

@oDjango: ja #!$%@?, właśnie o takich ludziach jak Ty napisałem, nawet wielkimi literami, ale i tak nie dotarło. Gratuluje.
  • Odpowiedz
@numberxnine:

bo jest

No tak bo ty tak powiedziałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

w kontekście mistrzostw. jak ktoś na co dzień ma #!$%@? na piłkę, nawet na mecze reprezentacji poza turniejami, to trochę śmiech, że nagle się w ludziach kibice rodzą. dla mnie jest to sztuczne. Co do reszty wpisu, to niestety nic nie zrozumiałeś. Przeczytaj moje pierwsze zdanie. Całość rozchodzi się o reakcję "fanów" piłki na
  • Odpowiedz
No tak bo ty tak powiedziałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Zielony_Ork: nie, bo ten sport to tylko bieganie i kopanie piłki. chyba, że dla Ciebie to coś skomplikowanego.

Ale tu nie chodzi tylko o piłkę, tylko o przywiązanie do POLSKIEJ - NASZEJ reprezentacji

aha, rozumiem, że jak polacy są na mistrzostwach świata w szachy to też drzesz jape z emocji? Nie? Ale jak to przecież mistrzostwa świata
  • Odpowiedz
@numberxnine: Pisałem kiedyś ostatnio, pozwolę sobie skopiować jako odpowiedź na prostacki sport:
" Piłka nożna to nie tylko faceci kopiący piłkę na wybiegu, to lata treningów żeby dojść do poziomu, który pozwala grać na międzynarodowym poziomie, to taktyka, ustawienie, dobór składu na konkretny mecz z konkretną drużyną. Tutaj nawet drużyna, która na papierze musi przegrać, może nadrobić ambicją i wolą walki i mecz wygrać i to jest piękno tego sportu."
Co
  • Odpowiedz
@numberxnine: W ten sposób można spłycić każdy sport, przecież szachy to tylko przestawianie pionków i siedzenie na dupie nic skomplikowanego. Naprawdę wydaje Ci się, że skoordynowanie 11 zawodników to taka prosta sprawa, wyegzekwowanie jednolitej taktyki, krycie, utrzymanie formacji i mnóstwo innych spraw jest takie proste? To nie jakaś gra komputerowa, w której 1 osoba panuje nad wszystkimi zawodnikami. Mówisz tak jakbyś nigdy nie grał w żadną grę zespołową...

aha, rozumiem, że
  • Odpowiedz