Aktywne Wpisy
RozowaWkolorachTeczy +117
Na zakupkach spodobała mi się jedna koszula, ale była droga, bo 250zl, a było mi szkoda kasy. Mój chłopak powiedział, że mi kupi za hehe loda. Zgodziłam się, a wieczorem w domu dostał za co zapłacił.
Był zadowolony, bo w sumie lodzik za 250zł to "hehe niedużo" jak stwierdził.
Zdziwiłby się jakby się dowiedział, że byłemu robiłam po prostu z miłości
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #sex
Był zadowolony, bo w sumie lodzik za 250zł to "hehe niedużo" jak stwierdził.
Zdziwiłby się jakby się dowiedział, że byłemu robiłam po prostu z miłości
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #sex
sezet11 +311
#wroclaw Zaginiony przed kilkoma dniami 17 latek z Wrocławia znaleziony martwy #polska #policja #wydarzenia
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Ja tutaj czegoś nie rozumiem. Wczoraj zmieniłem 2600 na 2700k.
Zadowolony wsadzam, chłodzenie AIO wodne Antec Kuhler 620.
Bios, 1.3v, 45 mnożnik, 4.5ghz, odpalam prime95, 20 sec, wbijam 98c. Wracam do Defaulta, odpalilem jakiś Asus OC tuner,
zrobiło mi jakieś 43x103.5mhz, 4460mhz w trybie, turbo, odpalam stress test i dzieją się takie cuda.
Wbija mi maks temperature momentalnie, w sekundzie co odpuszczam stres test, dosłownie, sekundzie, temperatura spada na 50 i po chwili na idle jakim jest 40.
To jest normalne czy coś jest #!$%@?, np. sensor temperatury?
#pcmasterrace #overclocking
Czekaj czekaj.. Grzeje Ci się do ponad 90 oC ? o.0
I to konkretnie.. takie temperatury to w lapku z nigdy nie czyszczonym układem chłodzenia. A nie na świeżo zamontowanym procku z AIO (małym ale jednak) ten układ powinien mieć max to+45 stopni w stresie..
Edit.; Gwałtowny spadek temperatury oznacza, że rozpraszanie ciepła jest odpowiednie. Tak chłodzi woda (na powietrzu ten skok w dół jest mniej widoczny), ale coś jest nie tak spoko procek buja się do
Załóż na niego powietrze i zobacz czy ma takie same temperatury. (jaką pastę użyłeś ?)
@Grzesiek4:
Oooo dziękuję Bozi, że nie zdecydowałem się na AIO :P
To jest możliwe. Tak działa woda.
Ale to nie zmienia faktu, że chłodzenie albo jest za słabe, założone na #!$%@? paście (mam nadzieję, że nie takiej dostarczanej z zestawem), albo źle zamocowane.
Edit. Ponad 90o to jest makabra przy tym procesorze. Ludzie na stronach i forach pytają czy 75 to jest dużo. A Ciebie zamiast martwić tak wysoka temperatura, martwi jej gwałtowny spadek, który jest normalny przy wodzie.
Pasta jest ok. Używałem kiedyś do jakiegoś zestawu, ale jakiego to Ci już nie powiem.
Masz:
http://chlodzenie.net/reviews/antec-kuhler-h20-620-v4-oraz-kuhler-h20-920-v4-test/10/
Takie pi razy oko temperatury powinieneś mieć w pomieszczeniu, w którym jest około 25 stopni.
Edit.: sprawdź czy zestaw dobrze siedzi na IHSie, Zdejmij stopę z pompką i zobacz czy pasta w ogóle się rozlała na całej powierzchni procka. Ale proszę nie katuj go teraz stresstestami, bo przy 90+ stopniach to on długo
A pomyślałeś, że po prostu Twój zestaw AIO nie odbiera tej temperatury z samego IHS procka ? I przez to takie temperatury są na czujniku, który nie jest wbudowany w zestaw AIO tylko w procka. Powtórzę jeszcze raz. Zweryfikuj poprawność zainstalowania tego zestwu, czy jest docisk, czy nie jest krzywo skręcony, czy na stopie chłodzenia AIO nie zostało jakieś zabezpieczenie w postaci folii (taka historia gdzies już też była).
Te
@webdruid: czuc wibracje na przewodzie. W grach przez rok uzywania nie zaobserwowalem provlemu
A czy ja napisałem coś innego ? :P
pisze bo sam mam i bardzo sobie chwale. Ale robilem maly "research" po sieci zeby sprawdzic opinie i zadecydowac ktory kupic.
Tak ja o tym wiem. Tylko trafiają się mankamenty takie jak cieknące węże w całej partii produkcyjnej czy niedziałające pompki. Któryś Corsair chyba był z taką wadą fabryczną. Przez to tak sceptycznie podchodzę do tego chłodzenia.
A tak z innej beczki to jakie masz chłodzenie ? Jak kultura pracy i temperatury ?