Mirki, mam nagranie z rejestratora samochodowego i chciałbym na jego podstawie wyliczyć prędkość/odległość, opierając się na namalowanych białych pasach na szosie. Jakie oprogramowanie może mi w tym pomóc?
@WMPP: z białych pasów raczej nic nie obliczysz bo odległości między nimi się zmieniają zależnie od tego czy zbliżasz sie do ciągłej, skrzyżowania itd. Ale z słupków przy drodze powinieneś z łatwością wyliczyć
@WMPP jak chcesz dokładnie sprawdzić czas od jednego pasa do drugiego to sprawdź ile klatek ma film i odpal w jakimś odtwarzaczu co potrafi przesuwać film po klatce i wtedy możesz w miarę dokładnie obliczyć jaki czas mija do następnego pasa. Następnie poszukam jakiś norm odnośnie malowania pasów na jezdni i bedziesz mogła obliczyć prędkość.
jechałem 90kmh, tego jestem pewien bo tak miałem tempomat ustawiony i tak wyszło z liczenia słupków. droga hamowania do 0 wyszła mi 25m. chyba nie możliwe...
Mirki, mam nagranie z rejestratora samochodowego i chciałbym na jego podstawie wyliczyć prędkość/odległość, opierając się na namalowanych białych pasach na szosie. Jakie oprogramowanie może mi w tym pomóc?